Nieuwsarchief

08-12-2017 Wat is 'thighlighting' en waarom willen alle Hollywoodsterren het?

'Thighlighting' is de nieuwste trend die bij plastische chirurgen in Hollywood een gigantische opmars kent. De cosmetische behandeling streeft ernaar om het volledige been er zo lenig mogelijk uit te laten zien en dankt volgens plastische chirurgen zijn populariteit aan vrouwen als Bella Hadid en Jennifer Lopez .

Lees verder
08-12-2017 OR'en Bergman en NL Healthcare gaan akkoord met fusie

De vier ondernemingsraden van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics staan positief tegenover de fusie van beide klinieken. Het is nu aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om een oordeel over de fusie te geven, daarna volgt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Lees verder
16-10-2017 Peelings die een stap verder gaan

Je huid van haar bovenste huidlaag ontdoen is de makkelijkste en snelste manier om de celvernieuwing te stimuleren en een nieuwe, jongere huid tevoorschijn te toveren. De traditionele peelings bij de dermatoloog kennen we al maar deze dieptepeelings gaan nog een stapje verder.

Lees verder
21-02-2017 Onderzoek naar klachten borstimplantaten

DEN HAAG - Vrouwen die klachten hebben over hun siliconen borstimplantaten worden opgeroepen mee te doen aan een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het doel daarvan is een beter beeld te krijgen van de verschillende soorten klachten die vrouwen ervaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Lees verder
21-12-2016 'Geen waarschuwing kliniek voor zenuwpijn na ooglaserbehandeling'

Hilversum - De voorlichting aan patiënten die een ooglaserbehandeling overwegen, moet verbeterd worden. Dat zegt de voorzitter van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), professor Peter Ringens in ZEMBLA.

Lees verder
19-09-2016 Siliconen borstimplantaten, wel of niet veilig?

Siliconen borstimplantaten spelen weer op. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat iets van tweehonderd vrouwen onderzoeken die mogelijk klachten hebben door siliconen borstimplantaten. Dit nieuws is naar buiten gekomen middels Nieuwsuur.

Lees verder
22-07-2016 Plastisch chirurgen pleiten voor verbod op gevaarlijke ‘threadlifts’

Patiënt loopt grote risico’s bij ‘onveilige en misleidende behandeling met #threadlifts’. Plastisch chirurgen waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van de ‘threadlift’ en eisen een verbod op deze behandeling.

Lees verder
12-07-2016 Particuliere klinieken: tevreden klanten, bezorgde inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziet bij particuliere klinieken een groter veiligheidsbewustzijn en een betere sturing op kwaliteit, maar vindt dat het op onderdelen “veel beter” moet. Zo is er bij invasieve ingrepen geregeld geen of onvoldoende screening van kwetsbare patiënten, is de hygiëne soms een punt van zorg en zijn er vaak geen samenwerkingsafspraken met ziekenhuizen. Daarbij stagneert de registratie van wondinfecties.

Lees verder
14-04-2016 ABC Clinic Breda: 14 specialisten en samenwerking met Amphia

(advertorial) - Meer dan zes jaar bestaat ABC Clinic inmiddels. In die jaren heeft de Bredase privékliniek in Breda voor Botox en fillers, ooglidcorrecties, liposuctie, haartransplantatie en plastische chirurgie 14 specialisten aan zich weten te binden.

Lees verder
18-03-2016 Borstvergroting en ooglidcorrectie weer vergoed! (En wij hebben het geheime advies daarover)

Nog onder de Ziekenfondswet in 2005 werd besloten plastisch chirurgische ingrepen als borstvergrotingen, ooglidcorrecties en besnijdenissen niet langer te vergoeden. Deze werden namelijk vaak als medisch noodzakelijke ingreep bij de ziekenfondsen gedeclareerd 'terwijl het eigenlijk ging om ingrepen vanwege cosmetische resp. religieuze/culturele aard', aldus het Zorginstituut Nederland.

Lees verder
07-03-2016 Wat je moet overwegen bij een borstvergroting

Het is allang niet vreemd om chirurgische ingrepen te ondergaan als je niet tevreden bent over je uiterlijk. In sommige gevallen is er sprake van een medische noodzaak, in andere gevallen wordt het vrijwillig gedaan, zoals bijvoorbeeld in het geval van borstimplantaten. Er zijn drie opties om uit te kiezen. Elk daarvan heeft voor- en nadelen.

Lees verder
04-03-2016 Je borsten liften met bloed: doen of niet?

De 'vampier-facelift' is al een bekend fenomeen. Je gezicht gladstrijken zonder botox, maar door je eigen bloed in te spuiten. Deze techniek is er ook om mooiere borsten te krijgen. Een simpele behandeling, maar is het wel veilig?

Lees verder
29-02-2016 Erasmus MC begint opleiding voor cosmetische ingrepen

Het Erasmus MC in Rotterdam begint als eerste academisch ziekenhuis in Nederland een opleiding voor cosmetische dermatologie. Daar leren artsen schoonheidsbehandelingen uitvoeren die medisch overbodig zijn, zoals botox, fillers, peelings en laserbehandelingen.

Lees verder
22-01-2016 Boerhaave Medisch Centrum winnaar 2015 in Kliniekenbranche

Boerhaave Medisch Centrum is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Kliniekenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een zeer hoogwaardig bedrijf met een sterke positie. ‘Gedrevenheid, passie, zeer innovatief, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Boerhaave Medisch Centrum een absolute topper in haar wereld.’ 

Lees verder
17-12-2015 Vergoedt zorgverzekering plastische chirurgie in 2016?

Plastische chirurgie is voor de een noodzaak, voor de ander een manier om er mooier uit te zien. Je krijgt deze zorg dan ook alleen vergoed uit de basisverzekering als er een medische noodzaak voor is.

Lees verder
20-11-2015 Doorbraak Nederlandse borstreconstructiemethode in VS

Nederlandse plastisch chirurg doet liveoperatie in New York - De Nederlandse plastisch chirurg Stefania Tuinder is uitgekozen om aanstaande zaterdag live een nieuwe borstreconstructie uit te voeren tijdens het microchirurgisch congres ‘The future is today’ in New York voor plastisch chirurgen vanuit de hele wereld.

Lees verder
05-11-2015 Borstconstructie en ooglidcorrectie mogelijk terug in basisverzekering

Een klein aantal plastisch chirurgische ingrepen wordt vanaf 2017 mogelijk toch weer in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. Het gaat om borstconstructies voor vrouwen en transgenders die geen aanleg hebben voor borstontwikkeling, ooglidcorrecties die een aanzienlijke gezichtsbeperking moeten verhelpen en besnijdenis bij mannen.

Lees verder
26-10-2015 Poli’s plastische chirurgie op 29 oktober 2015 in het teken van borstreconstructies

Tegenwoordig is het moeten inleveren van de borst bij borstkanker gelukkig steeds vaker overbodig. De zorg voor vrouwen met borstkanker en de reconstructieve mogelijkheden ontwikkelen zich in hoog tempo. Maar door een gebrek aan kennis bij patiënten worden keuzes vaak niet of te laat gemaakt. Gevolg is dat vrouwen in sommige gevallen niet meer voor een borstreconstructie in aanmerking kunnen komen. Dit wil de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) doorbreken.

Lees verder
23-10-2015 Overweeg je een borstvergroting? Met een 3D-consult neem je de goede beslissing!

Een borstvergroting is spannend, heel erg spannend! Misschien ben je heel erg onzeker over je borsten en wil jij daar (voor jezelf!) verandering in brengen. Een borstcorrectie kan ervoor zorgen dat je blijer bent met je lichaam. Een mooie C-cup is jouw droom, maar hoe weet je of het resultaat ook precies is zoals je verwacht?

Lees verder
22-10-2015 BTW op esthetische chirurgie vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari wordt er BTW geheven op esthetische medische ingrepen. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt vandaag bevestigd in de Kamer. Artsensyndicaat BVAS is misnoegd. "De administratieve lasten om een opsplitsing te maken tussen verstrekkingen die vrijgesteld zijn van BTW en verstrekkingen waarop BTW moet worden betaald zijn immens", stelt het syndicaat.

Lees verder
16-10-2015 Complicaties bij borstreconstructie afhankelijk van operatiemethode

Bij vrouwen die in één operatie een borstreconstructie ondergaan, treden vaker complicaties op dan bij vrouwen waarbij reconstructie in twee operaties gebeurt. Dat laten de eerste resultaten van een onderzoek van het VUmc zien.

Lees verder
15-10-2015 Na borstkanker: borstreconstructie of niet?

Steeds meer vrouwen die borstkanker hebben gehad, wensen een reconstructie. Welke mogelijkheden zijn er?

Lees verder
09-10-2015 Schorsing CE-certificaat voor Silimed borstimplantaten!

GOES - De maatschap plastische chirurgie is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geïnformeerd over de schorsing van het CE-certificaat voor de borstimplantaten van de Braziliaanse fabrikant Silimed.

Lees verder
02-10-2015 Europa maakt normen voor esthetische chirurgie

Het Comité Européen de Normalisation (CEN), het standaardisatiebureau van de EU, heeft een norm voor esthetische chirurgie uitgebracht. Deze standaard beschrijft welke zaken noodzakelijk zijn voor goede esthetisch-chirurgische zorg, in termen van ethisch verantwoorde marketing, patiënteninformatie, competentie van chirurgen, consultatieprocedure, faciliteiten en postoperatieve zorg. 

Lees verder
25-09-2015 Borstimplantaat van Silimed direct van de markt

Implantaten van de Braziliaanse fabrikant Silimed mogen per direct niet meer gebruikt worden in Europa. Bij een fabriekscontrole bleek dat er onder meer glasvezeldeeltjes op de borstimplantaten zaten die daar niet thuis horen. Als voorzorgsmaatregel mogen de implantaten daarom de komende drie maanden niet worden gebruikt, tot er meer duidelijk is over mogelijke gezondheidsrisico's. Dat hebben de IGZ en inspectiediensten in andere Europese landen bepaald.

Lees verder
07-09-2015 Facelift en wenkbrauwlift zonder operatie bij Medica Estetica!

ROTTERDAM - Wil jij ook graag een strakkere huid maar zie je tegen een operatie op? Medica Estetica in Rotterdam heeft hier de oplossing voor! Met de Silhouette Soft Lift kunnen ze een facelift of wenkbrauwlift voor je uitvoeren zonder dat hier een operatie bij komt kijken!

Lees verder
07-09-2015 Grotere cupmaat in één week? Het kan met deze bh!

Een Servische ex-ingenieurstudent heeft een oplossing bedacht voor vrouwen die grotere borsten willen. Vergeet plastische chirurgie, met de bh van Milan Milic zou je in zeven dagen tijd één cupmaat groter krijgen.

Lees verder
03-09-2015 Borstvergroting? Met een 3D-Consult maak je de beste keuze

Ieder paar borsten is anders en niet iedere vrouw is even blij (meer) met het paar dat ze gekregen heeft. Je kunt nadenken over een vergroting of verkleining, maar hoe weet je nu zeker dat deze andere cupmaat goed bij jouw lichaam past?

Lees verder
27-08-2015 Voorlopig geen btw op plastische chirurgie

Op plastische chirurgie moet voorlopig geen btw worden betaald. "De technische uitwerking is niet evident", klinkt het op het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Lees verder
27-07-2015 Ook in Nederland operatie onder hypnose

In Sanavisie in Mill is onlangs een operatie uitgevoerd onder hypnose. De kliniek voor plastische chirurgie heeft daarmee een primeur voor Nederland. De ingreep betrof een ooglidcorrectie.

Lees verder
09-07-2015 Pigmentvlekken: wat kun je er tegen doen?

Pigmentvlekken: iedereen kan ermee te maken krijgen. De een vindt ze mooi en kenmerkend, de ander is ze liever kwijt dan rijk. Wat zijn pigmentvlekken eigenlijk, hoe ontstaan ze en wat is er aan te doen? 

Lees verder
03-07-2015 Reclames voor cosmetische ingrepen krijgen een waarschuwing
Vanaf deze zomer krijgen reclames voor cosmetische ingrepen, zoals een borstvergroting of een botoxbehandeling, een waarschuwing. 
Lees verder
27-05-2015 Cosmetisch artsen stunten niet meer met prijzen van botox en fillers

Cosmetisch artsen hebben met elkaar afgesproken dat er niet meer op prijs gestunt mag worden met behandelingen met botox of fillers.

Lees verder
18-05-2015 Boek moet vrouwen aanzetten tot borstvergroting

Hij wist al drie van zijn vriendinnen te overtuigen om zich grotere borsten aan te laten meten. Dat bracht de 59-jarige Ivan LeCasque op het idee een boek te schrijven met de titel 'the Convince Her to Get Bigger Breasts Manual'.

Lees verder
15-04-2015 Vrouwen met borstimplantaten opgenomen in landelijk register

Vrouwen die een borstvergroting of -reconstructie ondergaan worden vanaf vrijdag opgenomen in een borstimplantatenregister. In dat register komt te staan welk type borstimplantaten bij de patiënten zijn ingebracht.

Lees verder
08-04-2015 Plastische chirurgie mogelijk in basispakket

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil kijken of medisch noodzakelijke plastische chirurgie weer in de basisverzekering kan komen. Ze riep maandag in het tv-programma Radar de artsen op om met een goed plan te komen hiervoor, waarna ze het zal bekijken.

Lees verder
23-03-2015 Borstreconstructie standaard bij borstkanker

Vrouwen met borstkanker krijgen in hun gesprekken met artsen voortaan meteen te horen hoe na een operatie de borstreconstructie wordt uitgevoerd. Daarmee worden grote variaties in de behandelmethoden tussen de diverse ziekenhuizen ongedaan gemaakt.

Lees verder
03-03-2015 Cosmetisch gebruik permanente fillers verboden

Het toepassen van permanente rimpelvullers voor cosmetische doeleinden is voortaan officieel verboden. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Lees verder
09-02-2015 Informatievoorziening ooglaserklinieken kan beter

Consumenten moeten voor een ooglaserbehandeling een weloverwogen keuze kunnen maken, maar de informatie die daarvoor nodig is ontbreekt nogal eens op de websites van de klinieken. Ook lopen de kosten voor de behandelingen sterk uiteen en zijn deze lastig te vergelijken. De Consumentenbond onderzocht voor de Consumentengids van februari 2015 30 klinieken en wil dat de ooglaserklinieken duidelijker zijn over hetgeen consumenten kunnen verwachten.

Lees verder
27-01-2015 Dag dure crème, hallo botox!

Dure potjes crème verliezen in 2015 nog meer terrein op botox en fillers. Ook durven steeds meer Nederlanders toe te geven dat ze af en toe voor een paar prikjes gaan.

Lees verder
12-12-2014 Specialisten: leg gebruik botox aan banden

UTRECHT - Twee verenigingen van plastisch chirurgen maken zich zorgen over artsen die te pas en te onpas botox en andere zogenoemde fillers inspuiten. De veiligheid van de patiënt is volgens de twee niet altijd gewaarborgd. Een nieuwe richtlijn moet de kwaliteit van de cosmetische zorg verbeteren.

Lees verder
21-11-2014 Plastisch chirurgen gaan borstimplantaten registreren

In januari wordt begonnen met een landelijke registratie van borstimplantaten door Plastisch chirurgen.

Lees verder
13-11-2014 Plastisch chirurg komt met tijdelijke borstvergroting

Goed nieuws voor vrouwen die eigenlijk wel grotere borsten willen, maar toch nog twijfelen. Bij een plastisch chirurg in New York kun je binnenkort terecht voor een tijdelijke borstvergroting.

Lees verder
13-11-2014 Dag van de plastische chirurgie op 21 november 2014

Utrecht, 13 november 2014 – De 4e landelijke dag van de plastische chirurgie die op vrijdag 21 november wordt gehouden staat in het teken van lipofilling. Centraal thema is dit jaar ‘Vetgaaf’. De dag van de Plastische Chirurgie is bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met de vele facetten van het vak en patiënten bij te praten over de laatste ontwikkelingen en behandelingen. Met het thema willen plastisch chirurgen aandacht vragen voor innovatieve reconstructies met eigen vetweefsel van patiënten, de zogenaamde ‘lipofilling’. Lipofilling wordt voor de reconstructie van vele soorten vervorming gebruikt. De belangrijkste toepassingen zijn borstreconstructie na borstkanker, littekencorrectie, forse contourafwijkingen als gevolg van een aangeboren afwijking van de borstkast of het gezicht, na een ongeval of brandwonden. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) zet zich in om deze behandelingen vergoed te krijgen. In tegenstelling tot veel Europese landen waar lipofilling wel wordt erkend en vergoed, is dit in Nederland nog niet het geval.

Lees verder
09-10-2014 Steeds meer sporters kiezen voor ReLEx smile ooglaseren

Sporten zonder bril of contactlenzen, het is de wens van een groot aantal mensen. Dankzij de nieuwe, minimaal invasieve ReLEx smile techniek zijn  ooglaserbehandeling efficiënter en veiliger geworden.

Lees verder
04-07-2014 The Eye in History

In december 2012 publiceerde Dr. Frank J. Goes, Stichter  van het Goes Eye Centre in Antwerpen (België), het boek “The Eye in History”. Dit boek, dat de geschiedenis van de oogheelkunde beschrijft, is geschreven voor zowel de leek en de algemene beoefenaar met interesse voor oogheelkunde in historisch perspectief, als voor de oog medische afdeling.

Lees verder
17-06-2014 'Leg behandelingen borstimplantaten stil'

De behandelingen met siliconenborstimplantaten moet worden stilgelegd totdat bewezen is dat er geen negatieve gezondheidseffecten kleven aan de ingrepen. Dat eist de Stichting voor vrouwen met Siliconenimplantaties (SvS) morgen bij de bestuursrechter in Amsterdam.

Lees verder
04-04-2014 Belgische Senaat keurt verbod reclame esthetische ingrepen goed

4 april 2014 – De Belgische Senaat heeft een wet die reclame voor plastische chirurgie verbiedt goedgekeurd. In 2011 werd er met dit verbod al eens ingestemd in de Senaat, maar in mei 2013 werd de wet door het Grondwettelijk Hof vernietigd in verband met 'ongeoorloofde discriminatie'.

Lees verder
18-03-2014 Nederland loopt voorop met borstreconstructie met lichaamseigen weefsel

Minder complicaties en meer vrouwen komen in aanmerking
Dankzij nieuw onderzoek komen meer vrouwen in aanmerking voor een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel, dus zonder siliconen protheses. Daarnaast is het dankzij nieuwe inzichten mogelijk om de kans op een veel voorkomende complicatie (slechte doorbloeding) sterk te verminderen. Deze doorbraken zijn ontdekt door twee plastisch chirurgen, Stefania Tuinder en Darren Booi, die recent zijn gepromoveerd aan het Maastricht UMC+. Nederlandse plastisch chirurgen lopen daarmee voorop als het gaat om borstreconstructies met lichaamseigen weefsel na borstkanker.

Lees verder
18-03-2014 Proef met register voor borstimplantaten

Waarschijnlijk eind dit jaar kan het landelijk register voor implantaten als kunstheupen, kunstknieën, pacemakers en borstimplantaten met de eerste gegevens worden gevuld.

Lees verder
18-02-2014 'Snel duidelijkheid Nederlandse PIP-claims'

AMERSFOORT - Nederlandse vrouwen die schade hebben ondervonden van de omstreden borstimplantaten van het Franse merk PIP, krijgen mogelijk nog dit jaar een schadevergoeding. Dat denkt advocaat Sander de Lang van letselschadekantoor SAP Advocaten. Zo'n 200 vrouwen hebben zich inmiddels bij het kantoor gemeld en gezamenlijk wordt een claim voorbereid.

Lees verder
17-02-2014 Slachtoffers PIP-implantaten melden zich massaal

Nederlandse vrouwen die het slachtoffer zijn van PIP-implantaten of vermoeden dat zij die hebben, melden zich massaal bij advocatenkantoor SAP in Amersfoort. Van de ongeveer duizend gedupeerde vrouwen in Nederland hebben al ruim tweehonderd bij het kantoor aangeklopt. "En vrouwen blijven zich aanmelden", zei advocaat June van Oers maandagmiddag.

Lees verder
14-02-2014 Geen vergoeding lekkende borstprotheses

AMSTERDAM - De Nederlandse vrouwen die PIP-implantaten hebben gehad, lopen mogelijk een schadevergoeding mis. Het is niet zeker of zij kunnen aansluiten bij de Franse rechtsprocedure. De meeste slachtoffers zijn ernstig ziek geworden nadat de protheses scheurden en siliconen lekten.

Lees verder
03-02-2014 Britten massaal aan de liposuctie

Ze hebben het in tijden niet zo druk gehad. De plastisch chirurgen in Groot-Brittannië. Vorig jaar hebben ze veel meer ingrepen uitgevoerd dan in 2012. De stijging was de grootste sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008.

Lees verder
24-01-2014 Keuringsbedrijf TÜV Rheinland betaalt PIP-slachtoffers

Het Duitse keuringsbedrijf betaalt ongeveer 1700 vrouwen met borstimplantaten van het Franse merk PIP een schadevergoeding van 3400 euro. Die toezegging is noodzakelijk omdat een rechtbank in Aix-en-Provence anders het hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Toulon niet in behandeling neemt.

Lees verder
15-01-2014 Duits keuringsbedrijf kan flinke schadeclaim om PIP-borstimplantaten tegmoet zien

Het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland dat de PIP borstimplantaten goedkeurde, kan een miljoenenclaim uit Nederland verwachten. Een advocatenkantoor uit Amersfoort bereidt een rechtszaak voor.

Lees verder
23-12-2013 Snelle ontploffing, lange nasleep

Ondanks jarenlange voorlichtingscampagnes worden de gevaren van vuurwerk en de gevolgen van vuurwerkletsel nog altijd zwaar onderschat.

Lees verder
19-12-2013 Geld voor operaties transgenders is op

Het VUmc heeft geen geld meer voor de operaties van transgenders. Het medisch centrum van de Vrije Universiteit overweegt daarom op korte termijn een tijdelijke stop af te kondigen voor nieuwe aanmeldingen.

Lees verder
18-12-2013 VUmc: siliconen borstprotheses wél schadelijk

Siliconen borstprotheses zijn schadelijk, stelt het VU medisch centrum. Het VUmc onderzocht 80 vrouwen, waarvan de meesten klachten kregen als borstpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn en concentratie- en woordvindingsstoornissen.

Lees verder
12-12-2013 Ongewijzigd advies plastisch chirurgen over verwijdering PIP-implantaten

Afgezien van de uitkomsten van het nieuwe onderzoek blijven Nederlandse plastisch chirurgen het verstandig vinden dat draagsters van PIP-borstimplantaten deze laten verwijderen. De kans dat deze omstreden implantaten gaan lekken en scheuren is te groot, waardoor deze groep vrouwen een verhoogd risico loopt.

Lees verder
10-12-2013 Cel voor maker PIP-implantaten

Vier jaar cel is de uitspraak van de rechtbank in Marseille tegen de directeur van het Franse bedrijf dat PIP-borstimplantaten produceerde. De directeur, Jean-Claude Mas, is schuldig bevonden aan ernstige misleiding en fraude.

Lees verder
09-12-2013 Borstvergroting bij Duitse tienermeisjes verboden

De nieuwe Duitse regering wil plastische chirurgie bij minderjarigen verbieden, behalve als er een medische noodzaak is. Volgens de huidige wetgeving kan een minderjarige met toestemming van de ouders een borstvergroting of andere vorm van plastische chirurgie ondergaan. Maar dat gaat dus veranderen.

Lees verder
26-11-2013 Reductie complicaties borstimplantaten mogelijk

In Nederland vinden jaarlijks tussen de 6000 en 8000 borstvergrotingen plaats, meestal met gebruik van implantaten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat complicaties zoals o.a. kapselvorming en kapselcontractie, draaien of verplaatsing van het implantaat, veel vaker optreden dan men denkt (incidentie 11%-19%). Met het plaatsen van polyurethaan implantaten kan het aantal van deze complicaties (gem. 1%) worden gereduceerd, zowel bij cosmetische borstvergroting als ook bij borstreconstructies.

Lees verder
20-11-2013 Dag van de Plastische Chirurgie

Op vrijdag 22 november 2013 wordt de derde landelijke Dag van de Plastische Chirurgie gehouden met dit jaar als thema Puntgaaf. Plastisch chirurgen uit ziekenhuizen en privéklinieken openen deze dag de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak.

Lees verder
20-11-2013 Lichaam als reserveopslag

Een nieuwe kaak van een stuk kuitbeen, een nieuw oor van een rib en weer lachen door middel van een bovenbeenspier. Plastisch chirurgen slagen er steeds vaker in 'reserveonderdelen' in het lichaam te vinden, om grote en kleine wonden of littekens te herstellen.

Lees verder
18-11-2013 Vergoeding voor vrouwen met PIP-implantaten

Vergoeding voor vrouwen met PIP-implantaten Nederlandse vrouwen met borstimplantaten van het Franse merk PIP, kunnen mogelijk een schadevergoeding krijgen.

Lees verder
18-11-2013 Plastisch chirurg in opleiding wint Brandwondenprijs

Pauline Verhaegen, plastisch chirurg in opleiding, heeft  de Kreisprijs 2013 gewonnen. De Kreisprijs is bedoeld om artsen en onderzoekers te stimuleren onderzoek te doen naar brandwonden en daarover te publiceren. Verhaegen onderzocht de behandeling van brandwonden(littekens) via het oprekken van huid. Een innovatieve en wetenschappelijk goed onderbouwde techniek, aldus de jury.

Lees verder
31-10-2013 Een op vijf Nederlanders overweegt plastische chirurgie in ruil voor een goede baan

Van de Nederlandse werknemers is 90 procent van mening dat het uiterlijk een belangrijke rol speelt bij het sollicitaties.Van deze groep overweegt één op de vijf zelfs een kleine chirurgische ingreep als dit een goede baan oplevert.

Lees verder
31-10-2013 Verwijderen PIP-implantaten niet voor niets

De honderden vrouwen in ons land die siliconen borstimplantaten van het merk PIP preventief hebben laten verwijderen, hebben dat zeker niet voor niets gedaan. Ook al blijkt nu dat de implantaten geen verhoogd risico voor de gezondheid van draagsters met zich meebrengen.

Lees verder
30-10-2013 Geen verhoogd risico PIP-borstimplantaten

Borstimplantaten van het Franse merk PIP vormen geen verhoogd risico voor de gezondheid van draagsters. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg woensdag.

Lees verder
24-10-2013 Dag van de Plastische Chirurgie

Puntgaaf is dit jaar het thema tijdens de landelijke Dag van de Plastische Chirurgie die op vrijdag 22 november voor de derde keer wordt georganiseerd. Op die dag openen plastisch chirurgen uit ziekenhuizen en privéklinieken de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak.

Lees verder
23-10-2013 Zon is grootste boosdoener bij huidveroudering

De zon is verantwoordelijk voor een groot deel van de zichtbare gezichtsveroudering. Meer dan 80 procent van de rimpels, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit zijn het gevolg van Uv-straling.

Lees verder
21-10-2013 Strengere regels cosmetische ingrepen

Als het aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid ligt wordt het plaatsen van rimpelvullers en laseren alleen nog uitgevoerd door bevoegde artsen en zorgverleners.

Lees verder
21-10-2013 Particuliere klinieken blij met plannen rond cosmetische ingrepen

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is tevreden met de strengere regels van minister van Volksgezondheid Edith Schippers voor esthetische cosmetische ingrepen.

Lees verder
19-10-2013 Relatief veel cosmetische ingrepen Nederland

Nederland was in 2011 goed voor 0,7 procent van de wereldwijd gedane cosmetische ingrepen. Dat blijkt uit gegevens van de Internationale Vereniging voor Esthetische Plastisch Chirurgen. Nederland zit daarmee driemaal boven het wereldwijde gemiddelde per inwoner, al zijn bijvoorbeeld de Grieken nog een stuk enthousiaster met cosmetische ingrepen.

Lees verder
15-10-2013 UZ Gent onderzoekt mogelijkheid oprichting 'vetbank'

Het Universitair Ziekenhuis Gent heeft het plan in de toekomst een 'vetbank' oprichten. Volgens plastisch chirurg Filip Stallaert van het UZ Gent zou daarin eigen vet van patiënten bewaard kunnen worden om later te gebruiken bij bijvoorbeeld borstreconstructies.

Lees verder
14-10-2013 Beter seksleven na borstvergroting

Als je je seksleven naar een hoger niveau wilt tillen, dan kun je wellicht een borstvergroting overwegen. Uit een psychologisch onderzoek is namelijk gebleken dat de seks na een borstvergroting aanzienlijk verbetert.

Lees verder
11-10-2013 OOGbus bestaat 5 jaar

Op World Sight Day, 10 oktober jl. vierde de OOGbus haar 5-jarig jubileum. Sinds World Sight Day 2008 rijdt de OOGbus door Nederland en stopt op afspraak bij verpleeg- en verzorgingshuizen om bewoners en omwonenden te screenen op mogelijke oogaandoeningen. Inmiddels zijn meer dan 240.000 ogen van 120.000 mensen onderzocht.

Lees verder
07-10-2013 Landelijke keratoconusavond 14 oktober 2013

Op maandag 14 oktober vindt de landelijke keratoconusavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door 5 lokale ziekenhuizen in samenwerking met de Hoornvlies Patiënten Vereniging. Naar schatting hebben 1 op de 3000 tot 4200 mensen in Nederland deze aandoening, waarbij het hoornvlies in het oog onregelmatig gevormd met verminderd en vervormd zicht tot gevolg. De keratoconusavond richt zich speciaal op de jonge keratoconuspatiënt, die meestal weinig in aanraking komt met lotgenoten en zich daardoor vaak onbegrepen voelt.

Lees verder
04-10-2013 Staaroperatie veiliger door lasertechniek

Oogarts Rudy Nuijts van het Maastricht UMC+ heeft op 26 september jl. de eerste staaroperatie met behulp van irisscan technologie met succes uitgevoerd. Hierdoor is hij de eerste arts in Europa die met deze geavanceerde lasertechniek werkt. De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het Maastricht UMC+ is daarmee de eerste kliniek die staaroperaties aanbiedt waarbij gebruik wordt gemaakt van deze moderme lasertechniek. Door de nieuwe technologie worden staaroperaties nauwkeuriger en veiliger.

Lees verder
03-10-2013 Interactieve publiekslezing over borstkanker

Op maandag 14 oktober vindt een interactieve publiekslezing in het UMC Utrecht plaats. Daar vertellen specialisten van het Diakonessenhuis en het UMC Utrecht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van borstkanker, hoe het zit met de erfelijkheid en de mogelijkheden van plastische chirurgie.

Lees verder
03-10-2013 Benefietavond op 9 november ten voordele van vzw See & Smile

Op zaterdag 9 november organiseert vzw See & Smile 'Casino Royal for See & Smile', een benefietavond ten voordele van de volgende missie naar Nagaland, Myanmar in januari 2014.

Lees verder
02-10-2013 Woensdag 16 oktober tweede editie van BRA Day

Woensdag 16 oktober is het de tweede Belgische editie van Breast Reconstruction Awareness Day, kortweg BRA Day. Meer dan 30 ziekenhuizen en borstklinieken houden op die dag informatiesessies over borstreconstructie na borstkanker.

Lees verder
02-10-2013 Dokter voor één dag tijdens de open bedrijvendag bij Mediclinic

Studenten jonger dan twaalf jaar kunnen op 6 oktober tijdens de open bedrijvendag een ‘doktersopleiding van één dag’ volgen bij Mediclinic in Oud-Heverlee. Deze verkorte opleiding voor kinderen wordt gegeven door de oogarts, de plastisch chirurg, de dermatoloog en de dienst anesthesie van Mediclinic. In principe kan iedereen aan de workshops deelnemen, maar alleen de allerkleinsten komen in aanmerking voor een diploma.

Lees verder
01-10-2013 Ook dubbele borstamputatie voor Anastacia

Zangeres Anastacia heeft maakte onlangs bekend dat ook zij, net als actrice Angelina Jolie, een dubbele borstamputatie heeft ondergaan. Zij nam deze beslissing toen eerder dit jaar voor de tweede keer kanker bij haar werd geconstateerd.

Lees verder
30-09-2013 Tatoeages verwijderen op kosten van de overheid

In de Amerikaanse stad San Pablo helpt de overheid werkloze bewoners bij het verwijderen van zichtbare tatoeages die de zoektocht naar een baan bemoeilijken.

Lees verder
27-09-2013 Dordrecht heeft het beste ziekenhuis van Nederland

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is het beste ziekenhuis in Nederland. Dat blijkt uit de AD Ziekenhuis Top 100, waar dit hospitaal op de eerste plaats staat. Het Albert Schweitzer behaalt op veel gebieden bovengemiddeld goede resultaten, zoals bij behandelingen van hart- en vaataandoeningen en kankeroperaties.

Lees verder
27-09-2013 Optometristen Regio Rijnmond organiseren Maculaweek

In het kader van World Sight Day (donderdag 10 oktober) organiseert het Optometristen Collectief Rijnmond van 7 t/m 12 oktober een Maculaweek. Tijdens deze week kunt u uw ogen laten testen op Maculadegeneratie, een oogaandoening waarbij uw centrale gezichtsvermogen geleidelijk achteruitgaat. Met name 55-plussers worden uitgenodigd voor een Maculascreening.

Lees verder
26-09-2013 Robert Schoemacher opent weer praktijk in Den Haag

De bekende en regelmatig in opspraak gekomen cosmetisch arts Robert Schoemacher opent weer een eigen praktijk in Den Haag. Schoemacher heeft in hetzelfde pand in Scheveningen, waar ooit zijn vader een kliniek startte een behandelkamer ingericht. Vanaf
1 oktober kunnen patiënten daar worden behandeld.

Lees verder
25-09-2013 Toepassing van fillers en botox door tandartsen

De Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT) signaleert een stijging van het gebruik van rimpelvullers (fillers) en botulineneurotoxine (botox) in de tandheelkunde.

Lees verder
19-09-2013 Borstreconstructie steeds vaker met eigen weefsel

Er is steeds meer behoefte aan borstreconstructies zonder siliconen. Vrouwen met borstkanker vragen steeds vaker een reconstructie met eigen weefsel in plaats van implantaten. Verzekeraars blokkeren deze groeiende vraag volgens plastisch chirurgen.

Lees verder
18-09-2013 NVPC presenteert eerste register voor borstimplantaten

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft tijdens een internationale conferentie met de wereldtop van de plastische chirurgie de eerste versie van het registratiesysteem voor borstimplantaten gepresenteerd. Doel van dit systeem is de veiligheid en kwaliteit te verbeteren voor vrouwen die een borstreconstructie (na bijvoorbeeld borstkanker) of borstvergroting hebben ondergaan. Daarnaast kan het systeem slecht werkende prothesen tijdig signaleren.

Lees verder
11-09-2013 OOGbus gaat naar China

Op maandag 9 september is er een samenwerkingsverband tot stand gekomen tussen Oogziekenhuis Rotterdam en het Chinese Tianjin Medical University Eye Hospital om te starten met de OOGbus.

Lees verder
09-09-2013 Speeddaten met plastisch chirurgen en dermatologen

Op dinsdag 17 september vindt een open speeddate avond plaats tussen specialisten van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en geïnteresseerde bezoekers. De organisatie ligt in handen van MOOI-Vitaal, in samenwerking met VieCuri Medisch Centrum.

Lees verder
29-08-2013 'Permanente glimlach' nieuwste trend in plastische chirurgie

In Azië is een nieuwe, vreemde trend opgedoken in de wereld van plastische chirurgie. Patiënten kunnen nu de zijkant van hun mond omhoog laten krullen, om zo een 'permanente glimlach' te verkrijgen.

Lees verder
26-08-2013 Plastische chirurgie steeds populairder onder jonge vrouwen

Als je mensen op straat de vraag stelt of zij iets aan hun lichaam willen veranderen, zeggen de meesten “ja”. Maar ga je daarvoor dan meteen naar de plastisch chirurg?

Lees verder
22-08-2013 Meer acne bij pre-puberende kinderen

Acne, een bekend huidprobleem waar met name pubers mee te maken hebben, lijkt nu ook steeds meer kinderen te raken. Dat schrijft USAtoday.

Lees verder
13-08-2013 Van de Ven matig met plastische chirurgie

Marii van de Ven is absoluut niet vies van plastische chirurgie, integendeel, maar hij wil ook weer niet te veel aan zichzelf laten sleutelen. "Als ik straks 80 ben, wil ik er niet uitzien als 40", zegt de bekende visagist en kapper in het Rotterdamse dagblad AD. "De sporen die het leven op een gezicht nalaat, zijn juist super mooi."

Lees verder
12-08-2013 Prestaties priveklinieken openbaar

RTL Nieuws publiceert voor het eerst prestatiegegevens per particuliere kliniek. Het is informatie die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verzameld over bijvoorbeeld complicaties, kwaliteit behandelruimtes en teams.

Lees verder
09-08-2013 GGD Amsterdam en NVPC veroordelen botoxstunt op erotisch festival

GGD Amsterdam en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) veroordelen de wijze waarop bezoekers van een erotisch festival een botoxbehandeling krijgen aangeboden.

Lees verder
06-08-2013 Plastische chirurgie maakt slechts 3 jaar jonger

Dit bewijst een nieuw onderzoek van het Lenox Hill Hospital in Manhattan. Hieruit blijkt dat het verjongende effect van plastische chirurgie betrekkelijk klein is. Een tegenvaller voor mensen die denken dat ze een jonger uiterlijk kunnen krijgen dankzij plastische ingrepen als ooglidcorrecties en wenkbrauwlifts.

Lees verder
06-08-2013 Medisch toerisme uit buurlanden stijgt fors in België

Steeds meer buitenlandse patiënten laten een operatie uitvoeren in Belgische ziekenhuizen. In enkele jaren tijd is het medisch toerisme uit de omringende landen gestegen met bijna een vijfde.

Lees verder
06-08-2013 Oud-dermatologen Catharina starten nieuwe kliniek

Twee van de vier dermatologen die moesten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, werken sindskort in een nieuwe vestiging van zorgketen Mohs Klinieken in Eindhoven.

Lees verder
31-07-2013 Metro deelt pluim uit aan Welness Kliniek

In Metro’s consumentenrubriek Een klacht en dan… worden bedrijven en/of instellingen, die een klacht naar tevredenheid van de betrokken consument hebben opgelost, door Metro van een pluim voorzien.

Lees verder
22-07-2013 Onderzoek naar groeiend zorgtoerisme

Er is een duidelijke groei te zien in het aantal mensen dat een medische of cosmetische behandeling in het buitenland ondergaat. Hoeveel mensen jaarlijks gaan is nog onbekend. Het ministerie van Volksgezondheid onderzoekt waarom zoveel Nederlandse patiënten de grens overgaan voor een medische of cosmetische behandeling.

Lees verder
19-07-2013 Schippers scherpt tuchtrecht aan

Artsen en andere BIG-geregistreerde zorgverleners komen ook tijdens een schorsing onder het tuchtrecht te vallen. Daarnaast krijgen tuchtcolleges de bevoegdheid om een zorgverlener direct te schorsen als er een ernstig vermoeden bestaat dat het volksgezondheidsbelang ernstig wordt geschaad door diens handelen of nalaten. Minister Schippers van VWS wil dit regelen in de wet BIG, schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder
15-07-2013 Nieuwe liposuctie pakt vet rond bikinibandjes aan

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en kiezen voor plastische chirurgie aan hun buik, billen of armen. Nu het bikiniseizoen weer is begonnen, komt er een extra lichaamsdeel bij waarover vrouwen zich zorgen maken: het bovenlichaam. Vooral het vet dat op de rug uitpuilt naast, boven en onder de bikinibandjes houdt hen bezig.

Lees verder
10-07-2013 Plastisch chirurgen ergeren zich aan Groupon-acties

"Alleen vandaag geldig, ooglaser-behandeling met 54 procent korting." Met dit soort aanbiedingen, zoals onlangs werd gedaan via internetbedrijf Groupon, heeft de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) erg veel moeite.

Lees verder
08-07-2013 In welk seizoen kan ik het beste mijn ogen laten laseren?

In welk seizoen kan ik het beste mijn ogen laten laseren? Deze vraag wordt regelmatig gesteld door mensen die in aanmerking willen komen voor ooglaseren. Om hierop een passend antwoord te geven moet eerst naar de persoon en de situatie gekeken worden. Zo zijn het soort werk, sport en hobby’s van de te behandelen patiënt belangrijke factoren.

Lees verder
21-06-2013 Borstvergroting financieren met crowdfunding

Tegenwoordig kan iedere vrouw een borstvergroting laten uitvoeren, ook als zij hiervoor geen geld heeft. Het enige wat zij hoeft te doen is via internet een of meerdere investeerders te zoeken.

Lees verder
13-06-2013 Contour Kliniek introduceert 3D animatie borstvergroting bij consult

Contour Kliniek in Bussum introduceert, als eerste in Nederland, 3D consultaties voor borstvergotingen. Hiermee biedt de kliniek voor cosmetische chirurgie haar cliënten een reëel beeld van het resultaat van de ingreep, aan de hand van een 3D animatie. Voor het maken van deze impressie wordt een keuze gemaakt uit vijfduizend verschillende borstimplantaten. Dit implantaat wordt gekozen op basis van de wens van de cliënt en het advies van de plastisch chirurg.

Lees verder
13-06-2013 Nieuw: jongere handen en slankere dijen met 1 ingreep

Een op de acht dames maakt zich meer zorgen om het uiterlijk van haar handen dan dat van haar gezicht, dat tonen Britse cijfers aan. Een nieuwe cosmetische ingreep waarbij artsen vet van de dijen in de handen injecteren, pakt dit probleem aan.

Lees verder
06-06-2013 Klinieken willen voorrang bij zorgverzekeraar

Klinieken willen dat zorgverzekeraars hen voorrang geven op traditionele ziekenhuizen bij de inkoop van zorg. Volgens Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) kan op die manier 1 miljard euro worden bespaard op de zorg. Dat liet ZKN woensdag weten.

Lees verder
06-06-2013 Subsidie voor registratiesysteem borstimplantaten

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) krijgt subsidie van de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS) om een registratiesysteem op te zetten voor borstprothesen. De bedoeling van het registratiesysteem is een verbetering in veiligheid en kwaliteit voor vrouwen die een borstreconstructie (na bijvoorbeeld borstkanker) of borstvergroting hebben ondergaan.

Lees verder
05-06-2013 Verwijderen tatoeage sterrenmeisje groot succes

De Belgische Kimberley Vlaeminck, die in 2009 wereldnieuws werd nadat ze ‘per ongeluk’ 56 sterretjes in haar gezicht liet tatoeëren, is van haar tatoeage af.

Lees verder
05-06-2013 Plastisch chirurgen hekelen CZ-beleid ooglidcorrecties

Zorgverzekeraar CZ laat artsen sinds begin 2013 zelf bepalen of ooglidcorrecties worden vergoed of niet. Het heeft daarvoor vier specifieke klinieken aangewezen. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) vindt dit kwalijk.

Lees verder
03-06-2013 ZKN keurmerk vernieuwt College van Deskundigen

Geert van Hoof en Bea Uhlenhop treden toe tot het College van Deskundigen van het ZKN keurmerk, het keurmerk voor zelfstandige klinieken. Beiden vertegenwoordigen zorgverzekeraar, en hebben volgens de organisatie ruime ervaring met de hoge kwaliteitseisen die het ZKN keurmerk aan zelfstandige klinieken stelt.

Lees verder
03-06-2013 Ooglaseren (iPhone)

De app Ooglaseren herinnert oogpatiënten om tijdig de juiste druppelmedicatie toe te dienen. Doel is om de therapietrouw te verbeteren.

Lees verder
01-06-2013 Zorgverzekeraard VGZ waarschuwt voor dure tandarts

De Arnhemse zorgverzekeraar VGZ stuurt zo'n 1100 verzekerden een brief waarin wordt gewaarschuwd voor twee tandartspraktijken die te veel declareren. De patiënten kunnen overstappen naar een andere tandarts.

Lees verder
27-05-2013 Beter Zien - App helpt bij zien en lezen

Naarmate men ouder wordt verslechteren de ogen. Wat extra hulp bij het lezen van een krant, menukaart of  straatnaam kan dan uitkomst bieden: dit is nu mogelijk met de ‘Beter Zien’- App. Met deze app worden tekst en beeld vergroot waardoor deze beter te lezen en waar te nemen zijn. Voor extra contrast zijn er zes verschillende kleurstellingen. En de tekst kan zelfs worden voorgelezen. Handig voor thuis en onderweg.

Lees verder
23-05-2013 RBSPS betreurt het vernietigen van het verbod op reclame voor plastische chirurgie

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (RBSPS) neemt kennis van het feit dat het Grondwettelijk Hof de wet die reclame voor esthetische ingrepen verbiedt en de informatie die een plastisch chirurg mag geven, beperkt gisteren ongedaan gemaakt heeft. De RBSPS betreurt deze beslissing.

Lees verder
22-05-2013 Reclameverbod plastische chirurgie in België opgeheven

Het Grondwettelijk Hof heeft de wet vernietigd die artsen verbiedt reclame te maken voor plastische chirurgie. Onder meer plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs had die wet aangevochten.

Lees verder
17-05-2013 Zorgfraude wordt aangeleerd

Ziekenhuizen en privéklinieken declareren elk jaar voor tientallen miljoenen euro's cosmetische behandelingen die medisch gezien helemaal niet nodig zijn. Dat blijkt uit een intern rapport, dat niet apart naar de kamer is gestuurd.

Lees verder
15-05-2013 Strengere regels reclame plastische chirurgie

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft de regels verscherpt voor reclame voor esthetische chirurgie.

Lees verder
15-05-2013 Angelina Jolie laat beide borsten amputeren

Angelina Jolie heeft een dubbele borstamputatie ondergaan. Preventief, aldus de 37-jarige actrice in de Amerikaanse krant The New York Times. Ze heeft dat naar eigen zeggen laten doen omdat ze drager is van een gen waardoor ze een verhoogd risico heeft om borst- en eierstokkanker te krijgen.

Lees verder
13-05-2013 Vanaf mei striktere regels voor esthetische ingrepen in België

Het wetsontwerp in België dat wanpraktijken bij esthetische ingrepen aan banden moet leggen, werd definitief goedgekeurd door de senaat. "Tot vandaag kon bijvoorbeeld een oogarts perfect een borstvergroting uitvoeren en gebeurden zaken zoals lasering en weghalen van tatoeages nog te vaak door medisch niet-geschoolden", klinkt het.

Lees verder
13-05-2013 Vrouwen worden immuun voor botox

Veel vrouwen laten zich graag behandelen met botox om hun rimpels en kraaienpootjes te laten verdwijnen. Maar wetenschappers melden dat botox gebruikers immuun kunnen worden voor dit middel dat ze laten inspuiten.

Lees verder
13-05-2013 ZKN introduceert vernieuwd keurmerk

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) heeft in april 2013 een vernieuwd keurmerk voor de aangesloten klinieken geïntroduceerd. Er worden nieuwe strengere eisen gesteld aan de transparantie van zorg en veiligheid van patiënten.

Lees verder
10-05-2013 Publicatie boek "The eye in history" door dr. Frank J. Goes

In december vorig jaar publiceerde Dr. Frank J. Goes, Medisch directeur van het Goes Eye Centre in Antwerpen (België), het boek “The Eye in History”.

Lees verder
24-04-2013 PIP-baas biedt excuses aan voor implantaten

Het hoofd van het Franse bedrijf PIP heeft voor het eerst excuses aangeboden voor het schandaal rond lekkende borstimplantaten.

Lees verder
19-04-2013 Kwart mannen wil cosmetische chirurgie voor partner

24 procent van de mannen zou willen dat hun partner een cosmetische ingreep zou ondergaan voor een mooier uiterlijk. Maar ruim de helft hiervan zou dit niet aan hun partner vertellen.

Lees verder
13-03-2013 Reclame Code Commissie stelt Marks in het gelijk tegen L’OREAL

L’Oréal vindt opnieuw de Reclame Code Commissie tegenover zich na een aanklacht over misleidende reclame. In 2012 werd NCRV presentator Jetske van den Elsen al in het gelijk gesteld. Dit keer betreft het een klacht van esthetisch arts Stephan Marks van Esthetische Geneeskunde in Amsterdam over reclame voor Revitalift Laser X3 crème. Volgens de uitspraak van de Reclame Code Commissie van 11 maart jl. vergelijkt  L’Oréal de effectiviteit van deze crème op misleidende wijze met die van een CO2 laser.

 

Lees verder
28-02-2013 Bergman Clinics neemt Ozon Oogkliniek over

Met ingang van 1 januari is Ozon Oogkliniek onderdeel van Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg. Door deze overname verbindt Bergman Clinics topkwaliteit en doelmatigheid van beide klinieken. Met deze uitbreiding kan de kwalitatief hoogwaardige, goed toegankelijke en betaalbare zorg nog beter geboden worden; voor de patiënt dus “zichtbaar beter”.

Lees verder
17-01-2013 Groupon lokt klanten met Belgische borstvergroting

Circa 275 Nederlanders hebben via koopjessite Groupon een kortingsbon van de Brusselse schoonheidskliniek Clinica Aesthetica aangeschaft. Deze bon geeft recht op een korting van 550 euro voor een borstvergroting of andere esthetische ingreep. Dat meldt De Standaard.

Lees verder
16-01-2013 Medinova klinieken succesvol met invoering veiligheidsprogramma

Haarlem, 16 januari 2013 - De Medinova klinieken voldoen aan alle eisen van het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) dat in het kader van het landelijk veiligheidsprogramma voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken ontworpen is. Hiermee laten de Medinova klinieken zien dat ze niet alleen de hoogste kwaliteit zorg leveren, maar ook de veiligste zorg leveren.

Lees verder
10-12-2012 Nieuwe tandzorgverzekeraar betreedt Nederlandse markt

Een nieuwe tandzorgverzekeraar betreedt maandag de Nederlandse markt onder de naam JOOiN.

Lees verder
06-12-2012 Hernia behandeling bovengemiddeld in Medinova Kliniek Klein Rosendael

Uit onderzoek van de Stichting Miletus is gebleken dat patiënten die in Medinova Kliniek Klein Rosendael zijn behandeld voor hun lage rughernia, de kliniek een bovengemiddelde score geven. Waar overige zorginstellingen gemiddeld een 7,3 scoorden, gaven patiënten Kliniek Klein Rosendael een 8,7.

Lees verder
17-10-2012 Filler Hyacorp zorgt mogelijk voor complicaties
Bussum, 16 oktober 2012 - Hyacorp is een filler die met behulp van een naald wordt geïnjecteerd in het gelaat om de contouren van het gezicht te verbeteren. De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft geconstateerd dat de filler Hyacorp H1000 EN H-S mogelijk complicaties veroorzaakt in de vorm van zwellingen en verhardingen in het behandelde gebied.
Lees verder
16-10-2012 De MACS-lift: populariteit nieuwe facelift veroorzaakt wildgroei

De MACS-lift is de facelift anno 2012. En dat is meer dan terecht. De MACS-lift biedt namelijk vele voordelen t.o.v. de traditionele facelift. Het resultaat van de ingreep is zeer natuurlijk, de herstelperiode relatief kort, het kleine litteken onopvallend. Steeds meer klinieken bieden dan ook de MACS-lift aan. Maar beheersen al die artsen de techniek wel voldoende? En krijgen cliënten ook daadwerkelijk de ingreep die ze aangeboden wordt?

Lees verder
16-10-2012 Mommy Make-Over verovert Nederland
Veel vrouwen hebben er last van. Na een of meer zwangerschappen is hun lichaam blijvend veranderd. Borsten hebben hun mooie vorm verloren, de elasticiteit van de buikwand is voorgoed verdwenen. Maar nu is er een oplossing: de Mommy Make-Over. Deze ingreep omvat over het algemeen een borstlift, buikwandcorrectie en eventueel een liposuctie behandeling. ABC Clinic uit Breda heeft zich als een van de eerste klinieken in Nederland gespecialiseerd in deze voor vrouwen zeer welkome behandeling.
Lees verder
05-10-2012 Botox remt overactieve blaas
BAARN - Een injectie met botox in de blaasspier werkt net zo goed tegen een overactieve blaas als medicatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Duke University Medical Center.
Lees verder
04-10-2012 Nieuwe methode van spataderbehandeling
MAASTRICHT - Het Maastricht UMC+ gaat binnenkort van start met een nieuwe pijnloze methode van cosmetische spataderbehandeling, de zogenoemde lijmmethode. 
Lees verder
02-10-2012 Verzekeraars vragen foto’s genitaliën
AMSTERDAM - Vrouwen die voor een schaamlipcorrectie hun zorgverzekeraar aanschrijven, moeten voortaan ‘ondersteunend beeldmateriaal’ aanleveren bij het verslag van de arts.
Lees verder
26-09-2012 Virus helpt tegen acne
BAARN - Een onschuldig virus dat leeft op de huid van mensen kan mogelijk gebruikt worden bij de behandeling van acne. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Lees verder
17-09-2012 Een goede privékliniek? De checklist van ABC Clinic

Steeds meer mensen wagen de stap: een behandeling in een privékliniek. Maar hoe weet je nou waar je wél en vooral waar je níet naar binnen moet stappen? Dr. Fabré, plastisch chirurg bij ABC Clinic uit Breda, snapt als geen ander het dilemma waar mensen mee worstelen. ‘In mijn werk kom ik twee groepen cliënten tegen. De ene is zeer kritisch, komt goed voorbereid op consult, gaat af op mond-tot-mond reclame. De andere groep laat zich leiden door de prijs van een behandeling. En dat is levensgevaarlijk.’

Lees verder
22-08-2012 1 op 3 Nederlanders heeft voorkeur voor privékliniek
BAARN - Als het aan de patiënt ligt, nemen privéklinieken steeds meer de rol van ziekenhuizen over.
Lees verder
21-08-2012 'Slecht tanden poetsen veroorzaakt dementie'
BAARN - Mensen die hun tanden en tandvlees gezond houden door regelmatig te poetsen en flossen hebben mogelijk minder kans op het krijgen van dementie op latere leeftijd.
Lees verder
07-08-2012 Nederlandse vrouw is blij met borsten
AMSTERDAM - Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen wijst plastische chirurgie absoluut af als het om haar borsten gaat.
Lees verder
24-07-2012 Gerard Joling: "Gelukkig nieuw haar!"

Hair Science Institute (HSI) is een instituut voor geavanceerde haartransplantatie en –vermeerdering met klinieken in Amsterdam, Maastricht, Londen, Wenen en Antwerpen. De leiding van de Research & Development afdeling van HSI is in handen van arts / onderzoeker Coen Gho, die na jaren van research HaarStamcel Transplantatie® (HST) ontwikkeld heeft.

Lees verder
19-07-2012 Borsten in de uitverkoop
Op zoek naar nieuwe borsten? Tegenwoordig kun je er twee halen, en hoef je maar één betalen. Esthetische chirurgen bieden hun waar aan alsof ze op de markt staan. Iets dat volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie verboden zou moeten worden.
Lees verder
21-06-2012 Tanden bleken alleen nog bij de tandarts
DEN HAAG – Vanaf 1 november 2012 mogen alleen tandartsen nog uw tanden bleken en dan ook alleen met bleekmiddelen met maximaal 6% waterstofperoxide. Rechtstreekse verkoop aan consumenten met een waterstofperoxidegehalte tot 0,1% door bijvoorbeeld drogisterijen en via internet blijft vrij. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat hierop controleren.
Lees verder
24-05-2012 Tandartsen concurreren niet volgens Consumentenbond
DEN HAAG - Tandartsen zitten niet te wachten op klanten die een eenmalige behandeling willen. Dat meldde de Consumentenbond donderdag op basis van onderzoek bij 500 tandartsen.
Lees verder
27-04-2012 'Aantal voetoperaties verdubbeld'
AMSTERDAM - Het aantal cosmetische ingrepen uitgevoerd op de voeten zijn in het afgelopen jaar verdubbeld. De meesten ondergaan een dergelijke ingreep om het dragen van hakken comfortabeler te maken.
Lees verder
17-04-2012 'Een op de drie PIP-implantaten kan scheuren'
PARIJS - Een op de drie borstimplantaten van de fabrikant Poly Implant Prothèse (PIP) kan scheuren. Dat is veel meer dan tot nu toe werd aangenomen, meldden Britse plastisch chirurgen dinsdag.
Lees verder
13-04-2012 Plastisch chirurgen vallen Schippers bij
UTRECHT - Plastisch chirurgen steunen de plannen van minister Edith Schippers van Volksgezondheid om een leeftijdsgrens in te stellen aan cosmetische ingrepen en tv-shows te verplichten te waarschuwen voor mogelijke gevolgen van een operatie.
Lees verder
12-04-2012 Borstimplantaat voortaan registreren
AMSTERDAM - Er wordt snel een registratieplicht ingevoerd voor borstimplantaten en andere medische hulpmiddelen zoals kunstheupen.
Lees verder
04-04-2012 Plastische chirurgie aftrekbaar in Brazilië
AMSTERDAM - Sinds kort zijn de kosten voor plastische chirurgie in Brazilië, als bijvoorbeeld borstimplantaten, liposuctie en buikcorrecties, fiscaal aftrekbaar.
Lees verder
22-03-2012 Nieuwe inzichten kaalheid bij mannen

BAARN - Onderzoekers van de University of Pennsylvania hebben een mogelijke oorzaak voor kaalheid bij mannen ontdekt.

Lees verder
02-03-2012 'Borstamputatie vaak onnodig'
AMSTERDAM - Borstamputaties zijn vaak onnodig. Operaties waarbij de borsten worden gespaard zijn net zo veilig.
Lees verder
16-02-2012 Nieuw in Nederland! Laser Company introduceert: Haartransplantatie volgens de DHI methode

DHI Haartransplantatie is een wereldwijd gepatenteerde techniek voor mensen met haarverlies. Het is een nagenoeg pijnloze behandeling met natuurlijke en blijvende resultaten.

Lees verder
09-02-2012 Artsen onderzoeken klachten PIP-implantaten
UTRECHT - De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) onderzoeken gezamenlijk of er een relatie bestaat tussen het hebben van siliconen borstprotheses en het krijgen van auto-immuunziekten of bindweefselziekten.
Lees verder
09-02-2012 Handspecialist opereert zeehond Milan

Toen plastisch chirurg Reinier Feitz van Xpert Clinic Hilversum samen met familie en collega’s “zijn” geadopteerde zeehond Zonnestraal kwam bezoeken, vroeg onze dierenarts Ana Rubio Garcia hem eens te kijken naar de voorvinpoot van zeehond Milan. Het dier had een fractuur, waarbij een gedeelte van het bot afstierf en een gevaarlijke inwendige infectie veroorzaakte.

Lees verder
09-02-2012 Veiligheid van borstprotheses wordt samen met Nederlandse Internisten Vereniging in kaart gebracht

De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) gaan gezamenlijk klachten inventariseren met het oog op een eventuele relatie tussen het hebben van siliconen borstprotheses en het krijgen van auto-immuunziekten of bindweefselziekten.

Lees verder
26-01-2012 Verwijderen PIP-implantaten volledig vergoed door zorgverzekeraars

Het verwijderen van PIP-borstimplantaten en plaatsen van nieuwe implantaten wordt volledig vergoed. Zorgverzekeraars kiezen ervoor de volledige behandeling te vergoeden ongeacht of er in het verleden bij de implantatie sprake was van een medische of cosmetische reden. Verder zullen zorgverzekeraars onderzoeken of zij de schade kunnen verhalen.

Lees verder
24-01-2012 Een nieuw jaar, een nieuw begin?
Traditioneel  nemen we ons in het begin van het nieuwe jaar voor om te stoppen met roken, gezonder te leven, meer te sporten en vooral gewicht te verliezen. Gedurende een of twee maanden lukt dat allemaal wel, daarna wordt het moeilijk om niet opnieuw in de oude lifestyle terug te vallen.
Lees verder
03-01-2012 Verdriedubbeling cosmetische ingrepen rond de feestdagen
AMSTERDAM - Chirurgen en dermatologen deden in de maand december goede zaken. Zij voerden drie keer zoveel ingrepen uit als normaal.
Lees verder
21-12-2011 VisionClinics wordt onderdeel van Bergman Clinics

Met ingang van 1 januari 2012 worden de zes vestigingen van VisionClinics onderdeel van Bergman Clinics. Alle vestigingen die momenteel nog uitsluitend ooglaserbehandelingen verrichten zullen worden voortgezet en waar mogelijk uitgebreid. In praktijk zal er voor de cliënten weinig veranderen en zal het hoge kwaliteitsniveau waar VisionClinics bekend om is, worden voortgezet. De oogartsen die nu voor VisionClinics werken blijven in dienst van de klinieken.

Lees verder
02-11-2011 NVPC: betere kwaliteit en veiligheid zorg privéklinieken

Utrecht, 2 november 2011 - De leden van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) hebben op 1 november ingestemd met de leidraad voor plastische en cosmetische chirurgie in privéklinieken. Doelstelling van de leidraad van de NVPC is de kwaliteit en de veiligheid van plastisch chirurgische en esthetische ingrepen, die haar leden in particuliere klinieken uitvoeren, verder te verhogen. Vanaf dit moment geldt de leidraad voor de leden van de NVPC als nieuwe norm. De NVPC legt de lat hoog als het gaat om kwaliteit en patiëntveiligheid van particuliere klinieken. De leidraad is ontwikkeld in het kader van het kwaliteitsbeleid van de Orde van Medisch Specialisten en in samenwerking met Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN).

Lees verder
18-10-2011 IGZ wil kwaliteitsnormen bij borstvergrotingen
DEN HAAG - Privéklinieken moeten zo snel mogelijk gezamenlijk bekwaamheidsnormen opstellen voor cosmetische ingrepen zoals borstvergrotingen.
Lees verder
22-09-2011 'Anti-rimpelpil vermindert diepte rimpels'
AMSTERDAM - Een nieuwe anti-rimpelpil vermindert kraaienpootjes met 30 procent. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Britse wetenschappers.
Lees verder
02-09-2011 Speciale vetcel voorkomt kaalheid
BAARN - Vetcellen in de huid lijken een rol te spelen bij het kaal worden. Deze cellen vormen namelijk een bron van chemische stoffen die nodig zijn voor de haargroei. Op basis van experimenten bij muizen schrijven onderzoekers van de Yale University dit in het tijdschrift Cell. Het onderzoek suggereert dat haarstamcellen gecontroleerd worden door vet. Door speciaal vet te injecteren werd de haargroei bij muizen met problemen op dit gebied gestimuleerd.
Lees verder
31-08-2011 'Botox maakt vrouwen ijdel en koel'
AMSTERDAM - Vrouwen die een botoxbehandeling hebben ondergaan worden door anderen als ijdel en koel bestempeld. Dit in tegenstelling tot vrouwen die vertrouwen op huidcrèmes om hun rimpels te verminderen.
Lees verder
10-08-2011 25 november 2011 Dag van de Plastische Chirurgie

25 november 2011 Dag van de Plastische Chirurgie Plastische chirurgie: 'van top tot teen'

 

Utrecht, augustus 2011 - Op vrijdag 25 november aanstaande wordt de eerste landelijke Dag van de Plastische Chirurgie gehouden. Plastisch chirurgen uit ziekenhuizen en privéklinieken openen deze dag de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak: van brandwondenchirurgie tot kinderplastische chirurgie. Het motto is niet voor niets: plastische chirurgie van top tot teen. Er is speciale aandacht voor plastische chirurgie bij huidkanker, hand- en polsletsels, mammareconstructies bij borstkanker, complexe hoofd-hals chirurgie, grote trauma's, esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie. De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Lees verder
27-06-2011 Nieuwe generatie borstimplantaten veiliger en beter
Controle ja, vervanging alleen bij complicaties

 

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) waarschuwt voor onnodige onrust rond de veiligheid van borstprotheses. Het bericht dat vrouwen met siliconen borstimplantaten waarschijnlijk tien jaar na hun operatie opnieuw onder het mes moeten om te voorkomen dat de implantaten scheuren, is voorbarig en onterecht. Wel wordt altijd aanbevolen de borst met een implantaat regelmatig te (laten) controleren met name bij veranderingen in of aan de borst of indien er klachten zijn. In dat geval kan er sprake zijn van complicaties als kapselvorming.  Dit is – naast goede voorlichting – ook opgenomen in de richtlijnen van de vereniging.
Lees verder
05-04-2011 'Mogelijk alternatief voor botox ontdekt'
AMSTERDAM - Wetenschappers zijn bezig met een nieuwe technologie, waarbij rimpels tijdelijk verdwijnen door de zenuwen te bevriezen. Het botox-alternatief moet nog worden goedgekeurd door de U.S. Food and Drug Administration.
Lees verder
21-03-2011 'Steeds meer vrouwen grijs op jonge leeftijd'

AMSTERDAM - In het verleden spotten vrouwen hun eerste grijze lok haar pas wanneer ze eind dertig of begin veertig waren. Vandaag de dag wordt bijna een derde van de vrouwen jonger dan dertig al grijs.

Lees verder
21-03-2011 Werkzoekende man vaker naar plastisch chirurg

WASHINGTON - Amerikaanse mannen gaan steeds vaker naar de plastisch chirurg. Dat meldt de American Society of Plastic Surgeons (ASPS) maandag. Het zijn vooral oudere mannen die zo hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten.

Lees verder
01-03-2011 Bescherming van ogen tegen schadelijke UV-stralen noodzakelijk
Met de mooie lente- en zomerdagen in het vooruitzicht willen we zo snel mogelijk genieten van de zon. Het is algemeen bekend dat zonnestralen schadelijk zijn voor de huid. Maar beseffen we ook voldoende dat zonlicht even gevaarlijk kan zijn voor onze ogen? Bij langdurige blootstelling aan de zon zonder bescherming kunnen UV-stralen belangrijke en blijvende schade aanbrengen aan de ogen. OMC Noord uit Groningen adviseert een goede zonnebril met glazen die UV-straling filteren. Dit is noodzakelijk om schade aan de ooglens en het hoorn- en netvlies te voorkomen.
Lees verder
08-02-2011 Laatste nieuwtje uit wereld van cosmetica/injectables!!!!
Lipverjonging en verzorging. Draai de klok jaren terug en verkrijg weer jonge, gezonde, stralende, zachte lippen! Tevens is het de remedie voor uitgedroogde en/of schrale en/of klovende lippen!! Lokaal vaak al heel goed te behandelen met cacaoboter of ‘pure beurre de karité’ maar zelfs dat wil niet altijd helpen…
Lees verder
07-02-2011 NVPC komt met leidraad voor plastisch chirurg
UTRECHT - De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) komt deze zomer met een leidraad waar Nederlandse klinieken aan moeten voldoen als ze cosmetische operaties willen uitvoeren.
Lees verder
07-02-2011 Restylane?
Lipverfraaiing voor vollere meer geprononceerde lippen
Restylane® is een natuurlijke manier uw lippen te verfraaien, ze voller te maken en ze naar uw wensen vorm te geven.
Lees verder
31-01-2011 Britten vaker naar plastisch chirurg
LONDEN - Britse plastisch chirurgen hebben het afgelopen jaar weer goede zaken gedaan. Ondanks de financiële crisis steeg het aantal ingrepen de laatste twaalf maanden onder mannen met 7 procent, terwijl het aantal vrouwen dat onder het mes ging met 5 procent toenam.
Lees verder
11-01-2011 Medinova klinieken ontvangen Menzis TopZorg-predikaat
Haarlem, 11 januari - Snelle toegang, goede communicatie en betere zorg voor de hele Menz, volgens de eisen van de patiënt zelf - dat is Menzis TopZorg. Voor 2011 en 2012 zijn nieuwe contracten gesloten voor de behandeling van borstkanker, staar, liesbreuk, spataderen en meniscus. De eisen zijn verder aangescherpt en voor het eerst is de behandeling van slaapapneu toegevoegd. Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben de klinieken van Medinova het Menzis TopZorg-predikaat gekregen voor een aantal behandelingen.  Dit houdt in dat patiënten het advies krijgen om voor deze specifieke behandelingen te kiezen voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum dat daarvoor het Menzis TopZorg-predikaat heeft, zoals de Medinova klinieken.
Lees verder
28-12-2010 Cosmetische chirurgie bestond al in zestiende eeuw

AMSTERDAM - Cosmetische chirurgie bestaat al sinds de zestiende eeuw, blijkt uit het boek De Curtorum Chirurgia Per Insitionem uit 1597 dat een chirurg onlangs op een veiling kocht. In het boek staat beschreven hoe één van de eerste neuscorrecties werd uitgevoerd.

Lees verder
27-12-2010 Injectie helpt je twee maten afvallen in half jaar

Een nieuw dieetmedicijn dat twee maten helpt af te vallen in zes maanden kan binnen drie jaar op de markt komen. De resultaten van de tests zijn alvast veelbelovend.

Lees verder
21-12-2010 Unieke tevredenheidgarantie met een nieuw concept!

Signorello Dental Arts is een kliniek voor esthetische tandheelkunde, dat bestaat uit een tandtechnisch laboratorium en een tandartsen praktijk.

Wij zijn al 15 jaar een team van professionals bestaande uit tandartsen en tandtechnische specialisten, die zich bekwaamd hebben in de esthetische tandheelkunde. De laatste jaren is er een toenemende vraag naar perfectie in de cosmetische tandheelkunde. Voor ons is het een uitdaging om de passie voor ons vak om te zetten in kunst. Wij zorgen daarmee voor een resultaat dat niet van natuurlijk is te onderscheiden.

Lees verder
21-12-2010 Van A tot Z
Een totaalconcept op maat voor wie dat wenst
Beautywensen

Herkent u zich in onderstaande?

"Ik voel mij niet mooi meer, vroeger was ik mooi maar nu niet meer, ik zou wel eens van iemand, met verstand van zaken, willen horen op welke punten mijn uiterlijke schoonheid te verbeteren valt".

Lees verder
16-12-2010 Terug een jeugdige uitstraling met RADIESSE

De beste manier om rimpels tegen te gaan is het verlies aan volume herstellen. Vanaf heden kunt u in de DA VINCI CLINIC terecht voor Radiesse, een filler waarmee u weer uw eigen natuurlijk collageen terug krijgt. Hierdoor krijgt uw huid terug een jeudige uitstraling.

Lees verder
07-12-2010 Een derde vrouwen overweegt cosmetische ingreep
AMSTERDAM - Een op de drie vrouwen boven de 40 maakt zich zo druk om haar uiterlijk dat zij plastische chirurgie overweegt, zo blijkt uit nieuw Brits onderzoek. De gemiddelde vrouw vindt dat 52 de beste leeftijd is voor een cosmetische ingreep.
Lees verder
17-11-2010 “Vijf voor twaalf" voor tandzorg jongeren

CDC Kliniek spoort jongeren aan tot spoedig tandartsbezoek.

Per 1 januari 2011 is één van de bezuinigingsmaatregelen van het nieuwe kabinet een feit: tandartskosten voor 18-22 jarigen worden vanaf dat moment niet langer gedekt door de basisverzekering. Tandartszorg zit nu voor jongeren tot 22 jaar nog in de basisverzekering. Vanaf die leeftijd was een aanvullende verzekering nodig. Met ingang van 1 januari verandert dit; met de nieuwe wet is een extra tandartsverzekering al nodig vanaf 18 jaar.

Lees verder
16-11-2010 Kliniek Beaucare opent begin januari 2011 een vernieuwde kliniek

Dr Vrambout, oprichter van Kliniek Beaucare kondigt de 10e verjaardag aan met de opening van een splinternieuwe kliniek.
Nieuwe chirurgen
hebben zich bij het team aangesloten.

Lees verder
27-10-2010 Vijftigplussers ondergaan massaal cosmetische ingrepen
Het aantal vrouwen dat na haar menopauze een cosmetische ingreep ondergaat, is met 70 procent gestegen. Dat beweert een belangrijke Britse kliniek gespecialiseerd in plastische chirurgie.
Lees verder
25-10-2010 "Vandaag begin je best te diëten voor feestdagen"
Vandaag is de dag waarop je best begint te diëten om er zo op je best uit te zien in feestkledij met Kerstmis en Nieuwjaar, aldus dieetexperts.
Lees verder
20-10-2010 Wondercrème werkt zwangerschapsbuikje weg
AMSTERDAM - In Groot Brittanië lopen de mama's al storm voor de zogenaamde Nip+Fab Tummy Fix, de crème die een eind moet maken aan het overtollige buikvet na een zwangerschap.
Lees verder
14-10-2010 Inspectie voor de gezondheidszorg complimenteert klinieken

Leidschendam, 14 oktober 2010. De Inspectie voor de Gezondheidszorg complimenteert klinieken met de goede kwaliteit van zorg, die zich volgens de inspectie kan meten aan ziekenhuiszorg. Dit zegt de Inspectie in het rapport Het Resultaat Telt Particuliere Klinieken 2009 - Verbeteringen Zichtbaar. De inspectie is tevreden over de ontwikkelingen, al zijn er aandachtspunten.

Lees verder
05-10-2010 Liever slank dan de juiste man?
AMSTERDAM -  Het gewicht van een vrouw doet meer met haar gevoel van geluk dan haar liefdesleven. Hoe lief en leuk mannen ook zijn, en hoe goed de relatie ook is; slank zijn geeft een vrouw meer tevredenheid dan een relatie.
Lees verder
01-10-2010 Crème moet einde maken aan borstvergroting
AMSTERDAM - Er is een nieuw 'wondermiddel' op de markt dat een einde belooft te maken aan push-up bh's en borstvergrotingen. Het merk Rodial bedacht hiervoor de Boob Job-crème, die de aanmaak van vetcellen stimuleert.
Lees verder
20-09-2010 Informatieavond Plastische chirurgie Kliniek Klein Rosendael

Rozendaal, 20 september 2010 – Op maandag 4 oktober tussen 19.30 en 21.45 uur wordt er een gratis informatieve avond gehouden over alle plastische chirurgische ingrepen en behandelingen welke uitgevoerd worden in Kliniek Klein Rosendael bij Arnhem.

Lees verder
07-09-2010 Borsten worden steeds groter

AMSTERDAM - Was 15 jaar geleden de gemiddelde cupmaat nog 75B, inmiddels is deze gegroeid naar 80C. Een derde van de Europese vrouwen (30 procent) draagt cup D of groter.

Lees verder
14-08-2010 Haargroeimiddel werkt
AMSTERDAM - Het Hair Science Institute mag reclame blijven maken voor haarvermeerderingsproducten. Het product werkt namelijk.
Lees verder
09-08-2010 Plastische chirurgie populairst in VS
NEW YORK -  In de Verenigde Staten worden de meeste plastisch chirurgische ingrepen uitgevoerd, gevolgd door China en Brazilië. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde inventarisatie van de internationale vereniging van esthetische plastische chirurgie ISAPS. Nederland staat op de 24e - een na laatste - plaats.
Lees verder
04-08-2010 Patiënt beoordeelt arts zelf op website
AMSTERDAM - Patiënten kunnen op zorgkaartnederland.nl voortaan laten weten wat ze van hun plastisch chirurg, oogarts, tandarts en ziekenhuis vinden.
Lees verder
29-07-2010 Medinova Kliniek Zestienhoven vanaf januari 2011 alleen orthopedie

Begin augustus 2010 zal plastisch chirurg Dr. E.J.F. Timmenga na 7½ jaar Medinova Kliniek Zestienhoven gaan verlaten. Eind december 2010 zal plastisch chirurg drs. Z.L. Giedrojc-Juraha na ruim 10 jaar Kliniek Zestienhoven verlaten. 

Lees verder
28-07-2010 Voetoperaties in opmars door stiletto's

AMSTERDAM -  Dat vrouwen gek zijn op stiletto's wisten we al. Nu blijkt dat steeds meer dames hun voeten laten opereren om beter in smalle hakken te kunnen passen.

Lees verder
28-07-2010 Medisch toerisme
AMSTERDAM -  Liposuctie in Miami, nieuwe borsten uit Brazilië, kronen uit Thailand en ooglaseren in Turkije. Genieten van een vakantie en tegelijkertijd een ingreep ondergaan is een heuse trend. Zou jij het aandurven?
Lees verder
15-07-2010 Celebs laten gas injecteren om jonger te lijken
Een injectie in je huid met kooldioxide, het gas dat champagne bubbels geeft, is de nieuwste manier om je jonger te maken. Carboxytherapie helpt volgens aanhangers striemen, donkere cirkels rond de ogen en cellulitis te verminderen. Verschillende celebs zouden dit al geprobeerd hebben.
Lees verder
12-07-2010 Botox nieuw middel tegen migraine

LONDEN - Britse autoriteiten hebben het gebruik van botox om migraine te voorkomen toegestaan. Tijdens het testen heeft het middel al bij 1300 patiënten de hoeveelheid aanvallen verminderd.

Lees verder
28-06-2010 'Botox vlakt emoties af'
ROTTERDAM - Het verjongingsmiddel Botox doet niet alleen rimpels en uitdrukkingen vervagen, ook emoties worden minder gevoeld. Dat beweren psychologieprofessoren aan de universiteit van New York. Botox verandert volgens hen niet alleen je uiterlijk, maar ook je innerlijke gevoelens.
Lees verder
07-05-2010 Verbeterde methode voor liposuctie met Bodytite
De Contour Kliniek in Bussum introduceert BodyTite op de Nederlandse markt. Dit is een nieuwe methode voor het blijvend verwijderen van vet en het verbeteren van de lichaamscontour . Ten opzichte van de 'traditionele' liposuctie heeft deze methode meerdere voordelen: het vet wordt gelijkmatiger weggehaald en de kans op een verslapte huid rondom de behandelde locaties is nagenoeg nihil. ‘Dit, in combinatie met een vriendelijkere behandeling en een kortere herstelperiode, maakt deze nieuwe behandelmethode ideaal’ zegt plastisch chirurg Vito Koeijers van de Contour Kliniek.
Lees verder
28-04-2010 Belangstelling plastische chirurgie neemt toe
AMSTERDAM – Met het einde van de recessie in zicht, neemt de interesse voor ‘luxe’ plastisch chirurgische ingrepen weer toe. Met name silhouetverbeterende ingrepen en anti- rimpelmethoden scoren hoog op de wenslijst van vrouwen.
Lees verder
23-04-2010 Eerste volledige gezichtstransplantatie
BARCELONA - Spaanse chirurgen hebben voor het eerst een volledige gezichtstransplantatie uitgevoerd. In 24 uur hielpen zij een jonge man aan een nieuw gelaat.
Lees verder
02-04-2010 Permanent ontharen Laser, IPL en VPL
Wil je definitief af van je ongewenste haargroei op je benen, onder je oksels en rond je bikinilijn? Zelf scheren, het gebruik van ontharingscrèmes, waxen/harsen en epileren is dan niet altijd afdoende. Voor een langdurig effect kun je het beste naar een salon of kliniek gaan. Zij beschikken over speciaal daarvoor bestemde apparaten, zoals laser, IPL (Intense Pulsed Light) of VPL (Variable Pulsed Light).
Lees verder
31-03-2010 Anti-ageing spektakel met de Beautypixel
Dorien.nl Anti-Ageing biedt vanaf heden behandelingen aann met de revolutionaire Beauty Pixel. Dit innovatieve apparaat is ontwikkeld door het gerenommeerde bedrijf Alma Lasers en is het tweede dat in Nederland in gebruik wordt genomen. De Beauty Pixel staat garant voor verbluffende huidverjonging en is de beste en meest effectieve non-chirurgische behandeling die momenteel te krijgen is op het gebied van anti-ageing!
Lees verder
29-03-2010 Plastische chirurgie in Zuid-Afrika ziet kansen door WK
AMSTERDAM – De branche voor plastische chirurgie in Zuid-Afrika hoopt dankzij het WK een golf aan medisch toerisme te kunnen binnenhengelen. De vrouw moet immers die weken ook wat te doen hebben.
Lees verder
27-03-2010 Opening ABC CLINIC Breda
Afgelopen Zaterdag 27 maart heeft ABC CLINIC te Breda op feestelijke wijze haar opening gevierd door middel van een open dag. ABC staat voor Aesthetic Breda Complete, een nieuwe kliniek voor cosmetische correcties. De open dag van ABC CLINIC is succesvol verlopen. Vanaf 13h30 was het direct al erg druk in de kliniek. Belangstellende bezoekers konden onder het genot van een hapje en drankje de kliniek bekijken, presentaties volgen en er waren de gehele middag demonstraties 'rimpelbehandelingen' te zien, uitgevoerd door Dr. Fabré en Dr. De Mahieu.
Lees verder
23-03-2010 'IPL nieuwste wapen in strijd tegen rimpels'
AMSTERDAM - Intense Pulsed Light treatment zou dé oplossing zijn voor vrouwen die wel een strakke, jonge huid willen maar niet zo dol zijn op naalden.
Lees verder
22-03-2010 'Plastische chirurgie steeds vaker in lunchpauze'
AMSTERDAM - Plastische chirurgie is aan veranderingen onderhevig: behandelingen duren korter, patiënten worden vaak alleen nog plaatselijk verdoofd en de genezing geschiedt sneller.
Lees verder
19-03-2010 Vollere lippen door nekspierimplantaten
AMSTERDAM - Vergeet de collageenvuller voor de perfecte volle lippen: volgens Amerikaanse plastische chirurgen zijn nekspierimplantaten in ieder geval dé nieuwe oplossing.
Lees verder
17-03-2010 E- Matrix, het geheim van de rode loper in Hollywood
ALPHEN AAN DEN RIJN - 17 maart 2010: Cosmetique Totale zal op zaterdag 20 maart de E-matrix lanceren op de Nederlandse markt. Dit zal plaatsvinden op de Beauty Trade Special in de Jaarbeurs te Utrecht. Het revolutionaire huidverjonging -en verstrakking apparaat heeft in Amerika al een ware hype veroorzaakt en wordt door bekende filmsterren en actrices op handen gedragen.
Lees verder
12-03-2010 Vrouwen verkiezen operatie boven dieet
Vrouwen zouden liever plastische chirurgie ondergaan dan enkele maanden te diëten en intensief te sporten. Dat blijkt uit een recent Brits onderzoek bij 1.305 mannen en vrouwen.
Lees verder
06-03-2010 Wenkbrauwtransplantatie populairder
AMSTERDAM - De volle wenkbrauw maakt een terugkeer van de trend uit de jaren ’80. Helaas hebben veel wenkbrauwen sindsdien zoveel moeten verduren dat niet iedereen zomaar aan de nieuwe hype mee kan doen.
Lees verder
05-03-2010 Plastische chirurgie aan wangen voor leuke kuiltjes
ROTTERDAM - Lachkuiltjes zijn schattig, maar slechts weinigen zijn er mee gezegend. Steeds meer plastische chirurgen echter krijgen de vraag wangen en kinnen te opereren om zo kuiltjes te creëren.
Lees verder
03-03-2010 'Meer tieners aan de botox'
AMSTERDAM – Hoewel tieners en antirimpelmiddel botox mijlenver van elkaar af lijken te staan, komen de twee in de praktijk toch geregeld met elkaar in aanraking: ruim 10.000 Amerikaanse jongeren lieten zich het afgelopen jaar met botox behandelen
Lees verder
24-02-2010 'Plastische chirurgie niet langer taboe'
AMSTERDAM - Uit onderzoek is gebleken dat het heersende idee over plastische chirurgie verandert: mensen zijn het normaler gaan vinden en oordelen dan ook minder negatief over mensen die ervoor kiezen.
Lees verder
19-02-2010 Dorien genomineerd voor Beauty Award 2010 Drutens anti-ageing center één van de vijf beste van Nederland
Dorien Anti-Ageing Center werd afgelopen weekend genomineerd voor de Beauty Award 2010. Dit betekent dat zij behoort tot de vijf beste schoonheidssalons van Nederland en op zondag 21 maart 2010 kans maakt de prestigieuze prijs, een initiatief van vakmagazine Kosmetiek en Beauty Trade & Exhibition Assocation (BT&EA), te winnen.
Lees verder
15-02-2010 Niet langer verdrietig door Botox
AMSTERDAM - Botox neemt niet alleen fronsrimpels weg maar ook boze en verdrietige gevoelens zouden door het anti-rimpelmiddel worden voorkomen. Dat is gebleken uit onderzoek.
Lees verder
08-02-2010 Veilig naar een kliniek
Als we de media mogen geloven is het gevaarlijk om naar privéklinieken te gaan, regelmatig lezen we berichten over complicaties, ontevreden patiënten en ongekwalificeerde artsen in onbetrouwbare klinieken.
Echter, het merendeel van de klinieken is wel betrouwbaar, zowel in Nederland als in België. Hoe komt u er nu achter of u in goede handen bent?
Lees verder
03-02-2010 'Jongens steeds jonger aan de cosmetica'
AMSTERDAM - Steeds jonger zijn de mannelijke gebruikers van verzorgingsproducten als deodorant, douchegel, haargel, shampoo en conditioner en soms zelfs scheerschuim.
Lees verder
02-02-2010 Nederlanders vrezen de tandarts
AMSTERDAM - De meest voorkomende fobie in Nederland is bang zijn voor de tandarts. Volgens onderzoekster Floor Oosterink is het niet de angst voor pijn, maar spelen vooral hulpeloosheid en schaamte een belangrijke rol.
Lees verder
29-01-2010 Medisch team Kliniek Klein Rosendael versterkt

Rozendaal, 28 januari 2010 - Om te kunnen blijven voldoen aan de belofte om patiënten binnen 10 dagen te zien, terwijl het aantal patiënten flink blijft stijgen, trok Medinova Kliniek Klein Rosendael onlangs drie nieuwe specialisten aan.

Lees verder
29-01-2010 VelthuisKliniek overtuigend winnaar

AMSTERDAM - Wanneer respondenten zich op het internet oriënteren naar een organisatie waarbij een ooglidcorrectie ondergaan kan worden, wordt de website van VelthuisKliniek als favoriet aangewezen. Dit blijkt uit de meest recente Web Performance Scan van WUA!. Tijdens het onderzoek werden in totaal 221 beoordelingen gegeven over 45 verschillende websites.

Lees verder
29-01-2010 Ook hangende oogleden door zachte lenzen
ROTTERDAM - Mensen die gedurende een aantal jaren zachte contactlenzen dragen, hebben een groter risico op hangende bovenoogleden. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Isabel Bleyen, oogarts bij het Erasmus MC in Rotterdam.
Lees verder
13-01-2010 Botox
Uit een Brits onderzoek blijkt dat steeds meer mannen bereid zijn cosmetische behandelingen te ondergaan om er jonger uit te zien. Een behandeling met Botox is verreweg favoriet, vandaar dat de Britten spreken over "Boytox".
Lees verder
12-01-2010 'Proefrit' met siliconen voor borstvergroting
AMSTERDAM – Vrouwen die twijfelen of ze wel een borstvergroting moeten nemen, kunnen nu in Groot-Brittannië een ‘proefrit’ maken met hun siliconen zonder dat daar überhaupt een mes bij komt kijken.
Lees verder
11-01-2010 ‘Volle lippen belangrijkste factor bij jonge uitstraling vrouwen’
AMSTERDAM – Vrouwen die op latere leeftijd nog steeds een jonge uitstraling hebben, beschikken meestal over relatief volle lippen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van wetenschappers.
Lees verder
07-01-2010 Veel Nederlanders ontevreden over hun gebit
DEN HAAG - Een op de drie Nederlanders is in meer of mindere mate ontevreden over zijn of haar gebit. Zij storen zich met name aan kronen of vullingen, gele tanden en aan gevoelige tanden.
Lees verder
06-01-2010 Alizonne in Den Bosch
Binnenkort zal Alizonne haar nieuwe vestiging openen in Den Bosch (Vught).
Lees verder
01-01-2010 Onderzoek consumentenbond: 90% van klinieken die rimpels opvullen scoren goed
Er zijn verschillende methoden om rimpels te verminderen, en een daarvan is het opvullen van rimpels met injectables.
Lees verder
30-12-2009 'Erasmus MC gaat spataderen te lijf met stoom'
AMSTERDAM - Het Erasmus MC in Rotterdam is het eerste ziekenhuis dat aanbiedt spataderen te behandelen met stoom. De nieuwe therapie is minder pijnlijk en even effectief als lasertherapie.
Lees verder
29-12-2009 'Nederlandse mannen willen van borsten af'
AMSTERDAM – De Nederlandse man wordt steeds vaker door een plastisch chirurg behandeld voor overmatige borstontwikkeling. Samen met de correctie van overhangende oogleden geldt het laten verwijderen van borstweefsel zelfs als populairste esthetische ingreep bij mannen. 
Lees verder
22-12-2009 Recessietips voor een feestelijke huid
Geef niet al te veel geld uit aan een gezichtsreiniger. Er hoeven zeker geen dure ingrediënten in dit product te zitten want die verdwijnen toch weer direct door het gootsteenputje.
Lees verder
14-12-2009 Rimpels te lijf met telefoonapplicatie
AMSTERDAM - De nieuwe cosmetica-applicatie van iPhone zal begin 2010 gelanceerd worden en ‘AntiAgingApp’ heten. Deze ‘app’ moet rimpels en cellulitis verminderen en haarverlies tegengaan.
Lees verder
12-12-2009 Dorien genomineerd voor Beauty Award 2010

Drutens anti-ageing center één van de vijf beste van Nederland

Dorien Anti-Ageing Center werd afgelopen weekend genomineerd voor de Beauty Award 2010. Dit betekent dat zij behoort tot de vijf beste schoonheidssalons van Nederland en op zondag 21 maart 2010 kans maakt de prestigieuze prijs, een initiatief van vakmagazine Kosmetiek en Beauty Trade & Exhibition Assocation (BT&EA), te winnen. 

Lees verder
10-12-2009 Gratis vuurwerkbril voor patiënten Kliniek OMC Haarlem

Vanaf vandaag krijgen alle patiënten die in Kliniek OMC Haarlem worden behandeld een gratis vuurwerkbril. Met deze actie hoopt de Medinova kliniek oogletsel veroorzaakt door vuurwerk te voorkomen, in plaats van het te moeten genezen.

Lees verder
09-12-2009 ‘Huisdier helpt tegen rimpels’
AMSTERDAM – Goed nieuws voor mensen die thuis een viervoetertje hebben rondlopen: dermatoloog van de sterren, Jessica Wu, meent dat huisdieren rimpels kunnen voorkomen.
Lees verder
09-12-2009 Nieuwe techniek smelt vet weg
LONDEN - Het toestel Vaser smelt met ultrasone energie worden vetcellen gesmolten tot een vloeistof, waardoor het makkelijker wordt om vet uit het lichaam te zuigen. Het is een snel en pijnloos alternatief voor een liposuctie. De Britse Carla McKay testte de techniek uit voor een strakkere buik en is wildenthousiast.
Lees verder
03-12-2009 Botox voor hoge hakken
LONDEN - Engelse vrouwen laten hun voetzolen met Botox injecteren om probleemloos hoge hakken tijdens de Kerstdagen te kunnnen dragen.
Lees verder
02-12-2009 Privékliniek serieuze concurrent ziekenhuis
Privéklinieken die verzekerde zorg leveren, groeien als kool. Hun aandeel in de markt voor medisch-specialistische zorg bedraagt nu nog slechts 1%, maar als het huidige groeitempo doorzet, is dat in 2015 ruim 16% van de markt.
Lees verder
02-12-2009 Overname prive-kliniek Heerenveen door de Bergman Kliniek
Bilthoven, 2 december 2009

Met de overname van Privé-kliniek Heerenveen op 1 november jl.,versterkt de Bergman Kliniek haar marktpositie in Noord - Nederland en breidt zij haar specialistische kennis verder uit. Deze derde strategische transactie op rij voor het Bergman concern legt eens te meer de nadruk op continue ontwikkeling. Ook in tijden van crisis blijvend investeren in kennis, innovatie en groei.

Lees verder
30-11-2009 De Bergman Kliniek breidt verder uit!
De kliniek richt zich volledig op cosmetische chirurgie en huidtherapie. In de toekomst kunt u op de nieuwe Bergman locatie echter ook terecht voor cosmetisch dermatologische behandelingen, zoals spataderbehandelingen.
Lees verder
24-11-2009 Eerste inwendige beha geïmplanteerd
AMSTERDAM - Belgische chirurgen hebben met succes een eerste operatie uitgevoerd waarbij een vrouw een inwendige beha kreeg geïmplanteerd.  
Lees verder
23-11-2009 Medinova Kliniek Zestienhoven op RTL4 in “Naar de Kliniek”
Rotterdam, 23 november 2009 – Op zaterdag 28 november om 15:30 uur zal Medinova Kliniek Zestienhoven te zien zijn op RTL 4 tijdens het programma ‘Naar de Kliniek’. In deze nieuwe zevendelige reeks van ‘Naar de Kliniek’ worden wederom een aantal mensen gevolgd die in een kliniek een medische of esthetische behandeling ondergaan.
Lees verder
23-11-2009 Water drinken maakt huid niet mooier
AMSTERDAM – Het is een veelgehoord devies: drink veel water, liefst twee liter per dag, want dat is goed voor de huid. Toch lijkt het erop dat het om een fabeltje gaat.
Lees verder
12-11-2009 Artsen willen borsten laten teruggroeien
SYDNEY - Australische wetenschappers gaan proberen borsten terug te laten groeien bij vrouwen die een borstamputatie hebben gehad.
Lees verder
11-11-2009 Het MWCZ brengt algehele gezondheid van patiënt grondig in kaart
De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) heeft gisteren haar rapport gepresenteerd over privéklinieken.
Lees verder
11-11-2009 Dunner haar verandert leven van vrouw
Vrouwen zijn meer bezig met hun kapsel dan mannen. Dat zorgt er ook voor dat ze beginnende kaalheid intenser beleven dan mannen. Uit een onderzoek bij 1000 vrouwen blijkt zelfs dat vrouwen hun hele leven omgooien enkel en alleen om hun haar beter te verzorgen.
Lees verder
11-11-2009 Xpert Clinic behaalt ISO en ZKN keurmerk
Lees verder
10-11-2009 Vrouw blijft onverminderd duur smeren
AMSTERDAM - De recessie dwingt vrouwen minder kleding te kopen, vakanties te boeken en uit eten te gaan, maar het lijkt erop dat ze absoluut niet van plan zijn make-up op te geven. Dit blijkt uit een vergelijk van onderzoeksbureau Mintel.
Lees verder
10-11-2009 HaarStamcel Transplantatie® bij HSI voor Gerard Joling!
Gerard Joling heeft HaarStamcel Transplantatie® (HST) behandeling laten uitvoeren bij Hair Science Institute!
Op maandag 9 november j.l. heeft Gerard Joling een HST-behandeling laten uitvoeren bij onze kliniek in Amsterdam. Deze behandelmethode is hem destijds aanbevolen door zijn kapper: Ria van Vliet in Amstelveen. De behandeling werd uitgevoerd door Coen Gho, arts/onderzoeker en tevens de ontwikkelaar van de techniek, samen met zijn collega drs. Freek Broekhuijse. In tegenstelling tot andere behandelingen is deze behandeling bepaald zichtbaar: Op advies van de artsen heeft Gerard zijn haren namelijk kort laten scheren, en niet zonder reden.
Lees verder
09-11-2009 "Marteltuig" met naalden helpt je aan jongere huid
ROTTERDAM - De Dermaroller lijkt met zijn tientallen minuscule naalden op een middeleeuws marteltuig. Volgens de uitvinder echter helpt het je aan een strakkere en jongere huid. Celebs als Angelina Jolie zijn er alvast fan van, maar werken deze pijnlijke naalden ook echt?
Lees verder
09-11-2009 Mooi gebit maakt 13 jaar jonger
AMSTERDAM - Wil je er jonger uitzien? Verzorg dan je gebit goed. Een rij witte tijden maakt maar liefst dertien jaar jonger.
Lees verder
04-11-2009 Bergman Kliniek als beste getest door Consumentenbond
De Consumentenbond heeft bij 30 klinieken in Nederland een onderzoek verricht naar de kwaliteit van de zorg rondom de borstvergrotende operatie. De Bergman Kliniek staat nummer 1 op de lijst van klinieken die zijn getest.
Lees verder
02-11-2009 Laat bloed injecteren voor een jongere huid
ROTTERDAM - De nieuwste anti-aging techniek injecteert je eigen bloed, verrijkt met vitamines en aminozuren, in je gezicht. Volgens de Frans-Britse plastische chirurg Daniel Sister zou dit rimpels wegwerken en littekens genezen op een pijnloze manier.
Lees verder
02-11-2009 Plastisch chirurg bouwt ideale echtgenote
BERLIJN - Een plastisch chirurg heeft zijn echtgenote net zo vaak geopereerd tot hij na vijf jaar vond dat hij de ideale echtgenote had gebouwd.
Lees verder
02-11-2009 Volg Dorien op RTL 4 vanaf 14 oktober!
In het kort: Doriens Beautyjournaal, vanaf 14 oktober om 16.30 uur op RTL4. Doriens Beautyjournaal loopt tot maar liefst juli 2010.
Lees verder
01-11-2009 Alizonne, nummer één in rimpelbehandelingen volgens de consumentenbond
In de test voor rimpelbehandelingen van de consumentenbond in november 2008 is de Alizonne Kliniek als nummer 1 uit de bus gekomen.
Lees verder
27-10-2009 Medinova ISO en ZKN gecertificeerd
Haarlem, 27 oktober 2009 - Kwaliteitszorgbedrijf KIWA heeft het ISO-9001 certificaat aan Medinova uitgereikt. Daarnaast mogen alle drie de Medinova klinieken voor het tweede jaar in rij het kwaliteitskeurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) dragen. Deze keurmerken staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling, waar de gezondheid van de cliënt centraal staat.
Lees verder
26-10-2009 Chronische pijn na borstvergroting
NIJMEGEN - Vrouwen die een borstvergroting overwegen, zouden er terdege rekening mee moeten houden dat ze een grote kans lopen op chronische pijn. Maar liefst een op de vier vrouwen heeft ruim twee jaar na een borstvergotende operatie nog zo veel pijnklachten dat het de kwaliteit van leven negatief beïnvloedt.
Lees verder
20-10-2009 Zwarte lijst artsen online
Patiënten die willen weten of een arts zijn werk niet meer mag doen, kunnen dat vanaf dinsdag nagaan op internet. Op de website www.ribiz.nl staan namen van specialisten, huisartsen en verpleegkundigen die na een uitspraak van een tuchtrechter zijn geschorst of uit hun beroep gezet.
Lees verder
14-10-2009 Jonge vrouw kiest voor borstreconstructie
AMSTERDAM - Voor me zit een mooie vrouw. Ze heeft een strak zwart truitje aan. Niks bijzonders zou je zeggen. Toch wel.
Lees verder
13-10-2009 Hypnotiseur belooft borstvergroting
AMSTERDAM -  Vrouwen die een borstvergroting willen zonder snijwerk, kunnen zich melden bij hypnotiseur David Knight.
Lees verder
09-10-2009 'Vrouwen willen steeds grotere borsten'
AMSTERDAM – Grote borsten blijken niet langer alleen aantrekkingskracht uit te oefenen op mannen, maar ook op vrouwen. Althans, steeds meer vrouwen zouden ‘enorme’ verzoeken indienen bij de plastisch chirurg.
Lees verder
07-10-2009 Plastische chirurgie consult ook aan huis
AMSTERDAM – Een soort Tupperwareparty maar dan anders: twee plastische chirurgen komen voortaan een eerste consult bij de mensen thuis doen.
Lees verder
05-10-2009 Trend in Amerika: plastische chirurgie aan de oorlel
NEW YORK - Het is bekend dat de handen en de nek de ware leeftijd van een vrouw onthullen, maar ook de oren vertonen duidelijke tekenen van veroudering.
Lees verder
02-10-2009 Weinig plek voor plastisch chirurg
AMSTERDAM - Het aantal opleidingsplaatsen voor plastisch chirurgen is dit jaar gehalveerd door het ministerie van VWS. Hierdoor loopt het tekort aan plastisch chirurgen verder op, en zullen de wachttijden steeds langer worden, bijvoorbeeld voor vrouwen die borstreconstructies moeten ondergaan na kanker. Dat zegt voorzitter Irene Mathijssen van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.
Lees verder
02-10-2009 Plastisch chirurgen luiden de noodklok
AMSTERDAM - Voorzitter Irene Mathijssen van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) maakt zich zorgen over een dreigend tekort aan plastisch chirurgen. Door de beslissing van het Ministerie van VWS waarmee het aantal opleidingsplaatsen wordt gehalveerd, mogen per jaar nog maar slechts 7 artsen worden geselecteerd voor een opleiding tot Plastisch Chirurg.
Lees verder
02-10-2009 CARE Vision behaalt ZKN certificaat
CARE Vision voldeed altijd al aan hoge kwaliteitseisen; dit is nu ook erkend door het ZKN met een officieel certificaat.
Lees verder
01-10-2009 Plastische chirurgie tijdens vakantie populair onder leraren
AMSTERDAM - Studenten gaan tijdens de schoolvakanties het liefst op reis, maar steeds meer leraren kiezen tijdens deze vrije periode voor een cosmetische ingreep. Dat blijkt uit een onderzoek van de Transform Cosmetic Surgery Group uit Engeland.
Lees verder
27-09-2009 Dokters ontwikkelen liposuctie en borstvergroting in één
AMSTERDAM – Voor dikkere dames met een kleine cupmaat wordt het nu een stapje makkelijker om aan het huidige schoonheidsideaal te voldoen. Zij kunnen met één operatie een slanker middel en grotere borsten krijgen.
Lees verder
13-09-2009 Laat ongewenst vet transplanteren naar je borsten
Vrouwen die niet tevreden zijn over de omvang van hun borsten kunnen voortaan een 'natuurlijke' vergroting krijgen, die ook nog eens zorgt dat ongewenst vet op andere plaatsen van het lichaam verdwijnt, want dat wordt gebruikt om de borsten te vergroten, zo schrijft de Sunday Times.
Lees verder
11-09-2009 NIEUW Megapeel
Sinds 11 september 2009 bieden wij microdermabrasie-behandelingen aan met de Megapeel.
Lees verder
05-06-2009 Avotermine: versnelt littekenvorming en verbetert uitzicht van het litteken
Een artikel in het medisch tijdschrift The Lancet (GB) in 2009 maakt melding van een nieuw injecteerbaar medicament dat littekenherstel bevordert.
Lees verder
28-01-2009 Steeds meer mannen naar plastisch chirurg
LONDEN - Steeds meer mannen in Groot-Brittannië gaan naar de plastisch chirurg. Van de tien ingrepen die daar uitgevoerd worden, is één een man.
Lees verder
00-00-0000 Borstvergroting verboden voor Italiaanse tieners
AMSTERDAM - Italië is bezig met de invoering van een wet die ervoor zal zorgen dat meisjes onder de 18 jaar geen borstcorrectie of plastische chirurgie meer mogen ondergaan.
Lees verder
00-00-0000 Nieuw! ATS-kliniek Webshop

Vanaf nu kunt al onze producten zoals Volluma, Obagi Medical en Natura Bissé direct online bestellen. Via www.verzorguzelf.nl kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen en betalen via iDeal, Creditcard of Bankoverschrijving. De verzendkosten bedragen slechts €3,95.

Lees verder
00-00-0000 Warmte lasers helpt tegen rimpels
EINDHOVEN - Laserbehandelingen kunnen de verouderde huid echt jonger laten lijken. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).
Lees verder
00-00-0000 I-dentity makes you smile
Lees verder
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.