OR'en Bergman en NL Healthcare gaan akkoord met fusie

08-12-2017

De vier ondernemingsraden van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics staan positief tegenover de fusie van beide klinieken. Het is nu aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om een oordeel over de fusie te geven, daarna volgt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Als NZa en ACM geen bezwaren hebben, verwachten Bergman en NL Healthcare de fusie in het eerste kwartaal van 2018 definitief te kunnen maken. Bergman en NL Healthcare kondigden hun fusie eind september aan. Door het samengaan ontstaat de grootste aanbieder van medisch specialistische zorg via focusklinieken. Met de krachtenbundeling spelen de twee bedrijven naar eigen zeggen in op de noodzaak tot schaalvergroting en specialisatie in de medisch specialistische zorgsector.

Hanneke Welling-Kuppens, voorzitter van de ondernemingsraad Bewegingsplatform van NL Healthcare Clinics: "Er is in de fusieplannen voldoende aandacht voor de positie van de werknemers van beide bedrijven. Op basis van de diverse gesprekken hebben wij voldoende comfort gekregen bij de plannen die de directies hebben en wij denken dat de fusie mede in het belang van de medewerkers is. Daarom staan wij positief tegenover de fusie".
Grootste aanbieder

De gefuseerde kliniek-ketens worden samen de grootste aanbieder in Nederland van in de zorgverzekering opgenomen behandelingen op het gebied van heup-, knie-, schouder-, voet/enkel-, rug- en oogaandoeningen en plastische chirurgie. De nieuwe groep omvat meer dan veertig gespecialiseerde klinieken in heel Nederland, de gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 220 miljoen euro. Na de fusie zal de organisatie circa 1500 medewerkers hebben.


Bronhttps://www.skipr.nl/actueel/id32818-oren-bergman-en-nl-healthcare-gaan-akkoord-met-fusie.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.