BijziendheidHieronder vind u een overzicht van de gevonden klinieken, gesorteerd per land en provincie. Bij het klikken op een kliniek wordt u direct naar de presentatie over Bijziendheid gestuurd van de geselecteerde kliniek.

Meer achtergrondinformatie over Bijziendheid:
Bijziendheid houdt in dat u objecten die dichtbij zijn goed kunt zien en objecten die ver weg zijn niet goed. Bijziendheid wordt veroorzaakt door te lang of te intensief dichtbij te kijken. De ogen passen zich aan, wat tot gevolg heeft dat het kijken op lange afstand hieronder gaat lijden. Het probleem begint vaak al op jonge leeftijd en zet zich door tot we volwassen zijn. Vaak gebeurt dit progressief en de afhankelijkheid van bril of contactlenzen neemt dus ook toe.
Wat er precies gebeurt wanneer het oog zich aanpast aan dichtbij kijken is dat het als het ware 'te lang' groeit: de oogbol wordt dan ovaal in plaats van rond. Hierdoor valt het licht er op een andere manier in en kan er niet meer scherp gesteld worden. Bij ooglaseren wordt er een putje of een bobbel gemaakt daar waar het licht in het oog valt. Op die manier wordt er gecorrigeerd voor het te lange oog.

3 gevonden locaties:

NL
Noord-Holland
 
Laser Company
Locatie: Amstelveen, Hoofddorp
Lees meer informatie van deze kliniek over Bijziendheid
 
BE
Vlaams-Brabant
 
Mediclinic
Locatie:
Lees meer informatie van deze kliniek over Bijziendheid
 
Antwerpen
 
Dr. Frank Goes
Locatie: Antwerpen
Lees meer informatie van deze kliniek over Bijziendheid
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.