Singelberg ClinicSingelberg Clinic Singelberg Clinic

Beschrijving kliniek


Kerngegevens
Telefoon nummer: 0032 471 955 399
E-mail adres: info@singelberg-kliniek.be
Regio: Antwerpen
Website: www.singelbergkliniek.be
Lidmaatschappen en samenwerking
Lid van NVPC
Lidmaatschap 1: Royal Belgian Society of Plastic Surgery
Lidmaatschap 2: Belgische Vereniging voor Mond, Kaak en Aangezichtschirurgie


De specialisten van de Singelberg kliniek voeren hun ingrepen uit in de privé-kliniek Singelberg of in het algemeen ziekenhuis Sint Jozef nabij Antwerpen.
Voor lichte ingrepen zoals borstvergroting, ooglidcorrectie en liposculptuur kan u genieten van het comfort en de discretie van een goed uitgeruste privékliniek. 
Voor meer uitgebreide ingrepen hebt u de infrastructuur en zekerheid van een algemeen ziekenhuis. 

 Maak vrijblijvend een afspraak voor verdere informatie over:


 • Botox en rimpelvullers
 • Borstvergroting (silicone, polyurethaan, ...)
 • Borstlift en/of Borstverkleining
 • Buikwandcorrectie (met of zonder spieraanspanning)
 • Borstreconstructie met implantaten of eigen weefsel (DIEP flap…)
 • Liposculptuur, Buikwandcorrectie
 • Vettransfer, lipofilling
 • Facelift (MACS, SMAS, Midfacelift)
 • Ooglidcorrectie, Lipofilling
 • Oorcorrectie
 • Neuscorrectie en secundaire neuscorrectie, Tussenschot , FESS
 • Armlift, Dijlift, Bil-lift 
 • Kaakchirurgie, Kinimplantaten,
 • Voorhoofdrecontouring
 • Genioplastie
 • Buccal fat pad removal, Jukbeenaanpassing, Jukbeenimplantaten
 • Complexe aangezichtschirurgie (remodelleren van het gelaat)

 


De chirurgen:


Dr. Bert Oelbrandt is een erkend belgisch plastisch chirurg. Zijn opleiding had hij in Belgie, London (Great Ormond St Hospital en andere), en India (Tata Memorial Hospital, Bruce Bailey Fellowship). Hij legt zich toe op de esthetische en reconstructieve chirurgie van het lichaam, de borsten en de weke delen van het gelaat. Hierbij horen ook de microvasculaire borstreconstructies (DIEP flappen).


 

Dr. Frans Noorman van der Dussen is een craniofaciaal en maxillo-faciaal chirurg die zich toelegt op de chirurgie van het gelaat, vooral remodellerende botchirurgie van het gelaat (kin, kaak, voorhoofd). 

Indien uw ingreep een herstellende ingreep is, dan komt uw zorgverzekering of mutualiteit hier dikwijls gedeeltelijk of volledig tussen. Wij geven ook advies en tweede opinies  om herstellingen uit te voeren van eerdere ingrepen die elders zijn uitgevoerd.


Adres
De Singelbergkliniek ligt op 15 minuten van Antwerpen en op 30 minuten van Breda.
Het Sint-Jozefziekenhuis ligt op 25 minuten van Antwerpen en 40 minuten van Breda. 

Meer info over aangezichtremodelling:
De term ‘facial remodelling ‘ is dikwijls voorbehouden voor aangezichtsveranderingen door middel van hyaluronzuur, radiesse of andere vullers, faceliften (rejuvenation) of lipofilling (vettransfer).
Deze beperkte filler-remodelling is niet hetgeen we bedoelen in dit artikel. Dit gaat over een meer diepgaande remodelling waarbij de patient er echt anders en beter gaat uitzien.
Bij een dergelijke ingreep worden zowel het bot als de weke delen in de verschillende units van het gelaat behandeld teneinde een zo harmonieus mogelijke expressie te bekomen.
Gemiddelde proporties in een gezicht zijn aantrekkelijker (mooier) dan de buitengemiddelde. Alles draait dus om de proporties in het gezicht, en dit willen we dus veranderen met een chirurgische aangezichtsremodelling.


De basisdoelstellingen zijn :

 • Aanpassen van de wenkbrauwen (lift) en minder zwaar maken (shaving van het bot), eventueel naar achter of minder ‘zwaar’ maken van het voorhoofd zodat dit zachter (vrouwelijker) wordt (faciale feminisatiechirurgie). Het tegenovergestelde is ook mogelijk, namelijk een vermannelijking van het gezicht, indien dit gewenst is.
 • Creatie van een harmonieuze neus dmv rhinoplastie
 • Aanpassen van de jukbogen dmv verschillende technieken : naar binnen (indien te prominent of te breed), of naar buiten dmv implantaten of een subperiosteale midfacelift.
 • Aanpassen van de aangezichtshoogte door het repositioneren naar boven of naar onder van de bovenkaak.
 • Aanpassen van de breedte van de onderkaak/kaakhoek, en van de hoogte van de onderkaaksrand d.m.v. botaanpassingen of implantaten
 • Aanpassen van de kin, zowel het zijaanzicht (profiel : naar voren / achteren), als het vooraanzicht (breder/smaller)

 

Redraping (heraanspannen) van de bovenliggende weke delen en het aangezichtsvet (fat pads) dmv facelift en verschillende technieken om vet toe te voegen of te verwijderen in zijn verschillende compartimenten.
 
We proberen dus te zorgen voor gemiddelde proporties, die natuurlijk verschillend zijn voor mannen en vrouwen.

 

In sommige gevallen willen vrouwen er vrouwelijker, of mannen er mannelijker uitzien. Het komt echter ook voor dat er een overgang moet zijn van vrouw naar man (of omgekeerd) indien het om een transgender-persoon gaat. Dit soort chirurgie is dus complex en een lange voorbereiding via consultaties is dus nodig om zo precies mogelijk te bepalen wat de verwachtingen van de patiënt zijn, en om de haalbaarheid te bespreken. We hebben hier slechts in grote lijnen geschreven waar het over gaat. Aangezien de kincorrectie een van de meest voorkomende remodelling ingrepen is, gaan we in het volgende stuk hier dieper op in.

 

Het doel van een kincorrectie is het verbeteren van de gezichtscontour. De neus en de kin hebben een nauwe relatie en zijn van even groot belang in het produceren van een harmonieuze uitstraling in het gezicht in termen van gezichts-hoogte en projectie. Het is niet ongewoon dat patiënten met een kleine kin klagen dat hun neus te prominent is. Een kincorrectie is aangewezen bij ongeveer 15% van patiënten die een reductie (verkleinings) neuscorrectie (rhinoplastie) ondergaan en ongeveer 20% van de patiënten met een facelift. De meeste patiënten zijn zich hiervan niet bewust. Meestal wordt de procedure gebruikt voor een kinvergroting om een sterker profiel te verkrijgen, maar het kan ook worden ingezet om de kin te verkleinen zowel in profiel en contour, in verticale (hoogte) als in horizontale (breedte) richting en om de asymmetrie te verbeteren.
 
 
Singelberg Kliniek
Grote markt 32 

9210 BEVEREN-WAAS 
BELGIUM
T. 
+32 477 52 54 27
I.
www.singelberg-kliniek.be

Singelbergklinniek
Singelbergklinniek
Borstvergroting met borstlift
Borstvergroting met borstlift
Face en neklift
Face en neklift
Borstverkleining met lift
Borstverkleining met lift
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.