Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Utrecht:
 

OogliftSpecialist in ooglidcorrecties Ooglift

Gezicht
 • Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Vooronderzoek ooglidcorrectie behandeling
Bij het vooronderzoek voor de ooglidcorrectie wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor één van onze behandelingen. Mocht dit zo zijn, dan ontvangt u van de arts informatie over die ooglidcorrectie behandeling en over de te verwachten resultaten.

Of u in aanmerking komt is overigens niet afhankelijk van uw leeftijd of de mate van overhangende oogleden. Zo komen bijvoorbeeld al veel mensen van onder de 45 al in aanmerking omdat bij hen een relatief kleine correctie vaak al tot een forse cosmetische verbetering leidt. Vervolgens vraagt de arts naar uw medische voorgeschiedenis en naar de medicijnen die u gebruikt. Ook wordt de bloeddruk gemeten. Mocht deze te hoog zijn, dan kan de arts besluiten deze eerst door uw huis arts te laten behandelen. Een verhoogde bloeddruk vergroot namelijk de kans op een (na)bloeding.

 

De operatie
De operatie duurt circa 45 minuten en bestaat uit de volgende stappen:

 • Aftekenen van het overschot aan huid met een viltstift.
 • Onder de huid worden injecties gegeven met locale verdoving (lidocaine met adrenaline). De injectie kan wat gevoelig zijn. Als de verdoving ingewerkt is, voelt u weinig of niets meer van de operatie. De adrenaline in de verdoving knijpt de bloedvaatjes dicht waardoor het bloeden tijdens de behandeling minder is.
 • De huid wordt gedesinfecteerd met betadine/jodium.
 • Het teveel aan huid en spier wordt verwijderd. Bij uitpuilend vet wordt het bindweefselschot ingeknipt en wordt het vet vervolgens verwijderd.
 • De huidranden worden gesloten met niet-oplosbare hechtingen (deze geven geen wondreactie). Er wordt meestal één doorlopende hechting geplaatst onder de huid (subcutaan) omdat dit een betere wondgenezing geeft. Na 5 tot 7 dagen wordt deze hechting er in één keer uitgehaald. De snedes worden zo gemaakt dat het litteken later niet of nauwelijks zichtbaar is. Op de wond worden kleine pleistertjes (steristipjes) aangebracht.

 

Na de ooglid correctie behandeling
Indien geen nabloedinkjes aanwezig zijn, kunt u direct na de ooglid correctie behandeling weer naar huis. Er komt geen verband op de ogen. Circa 30 minuten na de behandeling krijgt u een beetje oogzalf in de ogen. Dit voorkomt dat de ogen wat branderig gaan aanvoelen en verkleint de kans op een oogontsteking. Door de zalf ziet u enkele uren wat minder goed.

Bij wet is het niet toegestaan om direct na de behandeling zelfstandig auto te rijden. Neem daarom iemand met u mee op de dag van behandeling of kies voor het openbaar vervoer.

Om zwelling tegen te gaan, krijgt u van ons gratis een speciale gelbril. Deze gelbril is speciaal voor ooglid correcties en voor Ooglift gemaakt. Met deze bril kunt u de eerste dagen na de behandeling de oogleden circa 4 x daags 15 minuten koelen. Pas op dat tijdens het koelen er geen spanning op de wond komt waardoor een bloedvaatje kan knappen. Vaak adviseren wij dan ook pas de dag na de behandeling te starten met koelen. Meestal is 2-3 dagen koelen al voldoende.

De oogleden kunnen de eerste dagen blauw en gezwollen zijn. Soms treedt ook een tijdelijke zwelling met blauwe verkleuring op van de onderoogleden. Dit is niet iets om u ongerust over te maken; de zwelling en blauwe plekken trekken geleidelijk weg. Uw ogen kunnen de eerste week ook lichtgevoelig zijn en branderig aanvoelen.

Neem voor de zekerheid een zonnebril mee en draag deze zonodig de eerste week. Rokerige ruimtes kunt u beter vermijden. De eerste dag na de ooglid correctie behandeling zult u het nog rustig aan moeten doen, maar na twee dagen kunt u weer licht huishoudelijk- of administratief werk verrichten.

 

Verdoving
Al onze ooglid correctie behandelingen gebeuren onder locale verdoving en zijn volledig pijnloos. Omdat wij een speciale techniek hanteren, is ook de verdoving zelf meestal niet erg gevoelig. Wij verrichten bewust geen ooglid correctie behandelingen onder narcose.

Narcose heeft namelijk als nadeel dat tijdens de behandeling de aangezichtsspieren verslappen waardoor de behandeling minder nauwkeurig kan worden uitgevoerd. Ook zijn met narcose de risico’s niet minder wat sommigen beweren en is bovendien de narcose zelf ook niet vrij van gevaren.

De adrenaline in de verdoving knijpt de bloedvaatjes dicht waardoor het bloeden tijdens de behandeling minder is.

 

Bloedverdunners
Bloedverdunners moeten geruime tijd voor de operatie worden gestaakt aangezien deze de kans op een bloeding tijdens of na de behandeling vergroten. Hierbij is het belangrijk om te beseffen dat ook de meeste pijnstillers waaronder aspirine en ibuprofen een bloedverdunnende werking hebben.

Pijnstillers mogen daarom gedurende 10 dagen voor de operatie niet meer worden ingenomen. Als u toch pijnstillers moet gebruiken, neem dan paracetamol. Paracetamol is één van de weinige pijnstillers die geen bloedverdunnende bijwerking heeft.

Ook ascal dient 10 dagen voor de operatie te worden gestopt. Gebruikt u marcoumar, dan moet u 7 dagen voor de behandeling hiermee stoppen en sintrom (acenocoumarol) 5 dagen van tevoren.

U dient dit wel eerst te overleggen met uw huisarts of de specialist die deze hebben voorgeschreven. Als de bloedverdunners niet gestopt mogen worden dient u met ons te overleggen over hoe verder.

Ook als u (per ongeluk) bloedverdunnende medicijnen heeft ingenomen binnen de periode voor de behandeling, moet u ons dit melden. De kans bestaat dan dat wij dan niet overgaan tot behandelen maar een nieuwe afspraak voor u plannen. Wij proberen namelijk elk risico te minimaliseren.

Veel mensen gebruiken Arnica druppels en/of zalf om blauwe plekken te verminderen. Arnica is verkrijgbaar bij vrijwel elke drogist of apotheek. Een week voor de behandeling kunt u hiermee beginnen. Vanwege de pleistertjes is het niet toegestaan om de zalf de eerste week na de behandeling op de oogleden aan te brengen. Direct na het verwijderen van de hechtingen kunt u hiermee weer starten. De druppels kunt u gewoon tijdens deze periode blijven gebruiken. In plaats van druppels zijn er ook tabletten met Arnica verkrijgbaar.

 

Algemene opmerkingen

 • Autorijden: direct na de ingreep mag u niet zelfstandig autorijden. Neem daarom iemand mee of kies voor het openbaar vervoer. Hoewel het gezichtsvermogen door de operatie niet beïnvloed wordt, moet men er rekening mee houden dat de oogleden de eerste week gezwollen zijn.
 • Contactlenzen dient u na de behandeling niet te dragen. Dit mag weer na verwijdering van de hechting.
 • Douchen: men mag wel douchen na een correctie, maar de wond moet bij voorkeur droog worden gehouden (totdat dhechtingen verwijderd zijn). Mocht de wond toch nat geworden zijn, dep dan de oogleden voorzichtig droog.
 • Make-up: Zolang de hechtingen nog niet verwijderd zijn, kunt u uw ogen niet opmaken. Deze periode duurt ongeveer een week.
 • Hierna kunnen nog bloeduitstortingen zichtbaar zijn en kunnen de oogleden tot 1 á 2 maanden nog licht gezwollen zijn. In die periode mag u desgewenst de ogen wel opmaken, maar met enige voorzichtigheid, met name bij het verwijderen van de make-up. Niet teveel kracht uitoefenen op de wond!
 • Zwemmen: de eerste 7-10 dagen mag u niet zwemmen; in ieder geval niet voordat de hechtingen verwijderd zijn en de wondjes genezen.
 • Werken: in principe mag u snel weer aan het werk zolang u de eerste week maar lichamelijke inspanning vermijdt. Houdt er rekening mee dat de oogleden de eerste 2 weken blauw en gezwollen kunnen zijn. Voorkom de eerste week ook druk op het hoofd door tillen, bukken en persen zoveel mogelijk te vermijden. Hierbij wordt de kans op een nabloeding namelijk vergroot.
 • Gedurende de eerste zes weken wordt u aangeraden de littekens zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een zonnebril en een goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Na drie maanden volgt er meestal een eindcontrole.
 • Veel mensen gaan na 10 dagen na de behandeling littekenzalf gebruiken hoewel dit niet verplicht is. De zalf die het meest gebruikt wordt en in de praktijk het beste bevalt, is de littekenzalf van Biodermal. Deze zalf is voor circa € 12,50 zonder recept bij de drogisterij verkrijgbaar en is niet minder goed dan duurdere zalven.
 • Mocht u nog andere vragen hebben over ooglidchirurgie, maakt u dan een afspraak bij ons. Wij zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden.

 


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Ooglift.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.