Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Groningen:
 

OMC NoordOogheelkundig Medisch Centrum Noord OMC Noord

Ooglidcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

De meestvoorkomende afwijkingen van de bovenoogleden zijn een teveel aan huid en een hangend ooglid. De onderoogleden kunnen - vooral op oudere leeftijd - naar binnen of naar buiten draaien. Al deze afwijkingen kunnen irritatie van de ogen en verslechtering van het zien veroorzaken. Een operatie kan uitkomst bieden. Bij een ooglidcorrectie verplaatst of verwijdert de oogarts de overtollige hoeveelheden vet en huid.

Oorzaak

De huid van de oogleden is erg dun en daardoor gevoelig voor uitrekking. Veel mensen ontwikkelen dan ook in de loop der jaren een teveel aan huid in de oogleden. Een gering teveel aan huid in de oogleden is alleen cosmetisch storend. Wanneer de huid echter over de ooglidrand hangt veroorzaakt dit beperkingen van het bovenste gezichtsveld.

Vooronderzoek

De oogarts overlegt met u wat de problemen zijn met uw oogleden en wat u hieraan kunt laten doen. De oogarts bespreekt de voor- en nadelen van een correctie en overlegt welke operatietechniek het beste bij u past. Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen.

De behandeling

Een ooglidcorrectie wordt in dagbehandeling uitgevoerd. Wij raden u aan om iemand mee te nemen, zodat u na afloop van de ingreep onder begeleiding naar huis kunt. De ingreep neemt per ooglid ongeveer dertig minuten in beslag. Om te zorgen dat u er niets van voelt, krijgt u een plaatselijke verdoving. De oogarts plaatst een sneetje in de natuurlijke plooi van uw ooglid. Dit stelt de oogarts in staat om de overtollige hoeveelheid huid en vet te verwijderen. Het litteken valt zo in de natuurlijke ooglidplooi. Het sneetje wordt vervolgens met een dunne hechting gesloten.

Na de behandeling

Een week na de operatie volgt een controle bij de oogarts en worden de hechtingen verwijderd. Ook dit gebeurt poliklinisch en vergt geen extra maatregelen, omdat het vrijwel pijnloos is. Na ongeveer 12 weken zijn de littekens vrijwel onzichtbaar en kan van een eindresultaat worden gesproken.

 

 


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van OMC Noord.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.