Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Vlaams-Brabant:
 

MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Ooglidcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Chirurgie rond de oogleden spitst zich toe op enerzijds een huidoverschot en anderzijds een overschot aan vetweefsel. Dit vetweefsel dient als stootkussen rond de oogbal en wordt normaliter op zijn plaats gehouden door een bindweefselvlies. Bij een, meestal aangeboren, teveel aan vetweefsel of bij een zwak ontwikkeld vlies, puilt het vetweefsel naar buiten en veroorzaakt het de typische oogwallen. Soms is er ook een zwelling zichtbaar aan de mediale ooghoek ter hoogte van de bovenste oogleden. Ook dit is een vetoverschot.

Onderste ooglidplastiek

Deze behandeling heeft tot doel de hoger vernoemde vetkwabjes te verwijderen. Dit kan gebeuren via een incisie net onder de wimpers. Voordeel van deze incisie is dat ook een huidoverschot kan weggenomen worden om een lege zak fenomeen na verwijdering van het vetweefsel te vermijden. Via deze insnede kan ook makkelijk de kringspier rond het oog opgespannen worden om het onderste ooglid extra strak te maken. Deze spierversteviging verhindert ook dat door samentrekking van het inwendige litteken het onderste ooglid iets naar beneden getrokken wordt, wat zonder deze procedure wel mogelijk is. Het littekentje is al vlug nauwelijks of niet meer zichtbaar en is met eye-liner makkelijk te camoufleren.

Een incisie aan de binnenzijde van het oog is ook mogelijk. Hierbij kan uiteraard geen huid weggenomen worden en kan ook geen spierversteviging doorgevoerd worden. Dit litteken aan de binnenkant van het ooglid vertoont soms ook wondproblemen.

Soms is het beter om geen vetweefsel weg te nemen omdat dan een "holle oog syndroom" kan ontstaan. Het vetweefsel wordt dan verplaatst in de groeve tussen het oog en de neus. Deze techniek noemt men HAMRA procedure.Het vetweefsel kan ook via een klein sneetje worden verwijderd. De genezing is hierbij snel maar het effect is dan pas na 6 weken zichtbaar.

 

Bovenste ooglidplastiek

Hierbij wordt voornamelijk een huidoverschot ter hoogte van de bovenste oogleden weggenomen. Ook het vetweefsel aan de binnenste ooghoek naast de neus wordt mee verwijderd.

 


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.