Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-ZuidVoor een stralende lach! Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-Zuid

Witte vullingen


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Vroeger werden vaak zilverkleurige amalgaamvullingen geplaatst in kiezen. Dit geeft een grijze doorschemering en een grijze vulling ziet er al gauw erg dramatisch uit in uw mond. Bovendien is de houvast van deze vulling puur mechanisch, de vulling blijft in de kies doordat de preparatie de vorm van een zwaluwstaartje heeft. Hierdoor wordt de kies ernstig verzwakt en is de kans op breuk van de resterende kies aanwezig.

Tegenwoordig worden (witte!) vullingen vooral gemaakt van composiet, een verstevigd kunsthars materiaal. Voordelen zijn onder andere dat er maar weinig tandweefsel hoeft te worden weggenomen (iedere vorm van de preparatie is mogelijk), een composietvulling wordt als het ware in de kies gelijmd waardoor de kies juist bijeengehouden wordt en dus in zijn geheel verstevigd wordt, de mooie witte kleuren en de onopvallendheid ervan in kiezen.

Composietvullingen in een gebit zijn vaak nauwelijks zichtbaar, dit in tegenstelling tot amalgaam vullingen.

Wanneer een composietvulling wordt gemaakt, hardt deze uit door UV-licht. Dit duurt slechts enkele seconden waardoor de kies na behandeling direct klaar is om mee te eten!

Vaak is het gewenst de oorspronkelijke kleur van de tanden iets lichter te maken met een Brite-Smile behandeling voor het vervaardigen van witte vullingen, zodat de kleur ervan ook aan de lichte kant kan worden gehouden.


Ontvang gratis een brochure over Witte vullingen van Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-Zuid.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.