Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Ooglidcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn bij een vermoeide blik. Een ooglidcorrectie is medisch gezien een eenvoudige behandeling. Een ooglidcorrectie herstelt een vermoeide blik en verjongt de expressie van het gezicht aanzienlijk. Soms is een correctie van het ooglid van een boven- en onder noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Ooglidcorrecties dragen positief bij aan onze non-verbale communicatie.

Onze ogen spreken, ze zijn expressief en geven onze gemoedstoestand weer. Voor veel mensen is het daarom erg belangrijk een jonge, open en frisse blik te houden. Ooglidcorrecties, ook wel Blepharoplastiek (blepharo betekent ooglid en plastiek komt van plastische chirurgie) genoemd. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden wanneer u last heeft van een vermoeide oogopslag terwijl u helemaal niet moe bent. Een andere indicatie om een ooglidcorrectie te ondergaan zijn hangende oogleden. De oorzaak van verslapping van de huid rond de oogleden ligt in het natuurlijke verouderingsproces, hierdoor verminderd onder meer de elasticiteit van de bindweefselvezels. Met een ooglidcorrectie corrigeren we de rimpelvorming en wallen rond de ogen. Medisch gezien is een ooglidcorrectie een relatief eenvoudige behandeling maar de ingreep moet uiteraard wel vakkundig uitgevoerd worden. Een ooglidcorrectie herstelt dus een vermoeide blik en verjongt de expressie van het gezicht aanzienlijk. Soms is een combinatie van een boven- en onder ooglidcorrectie noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken.

Indicaties voor een ooglidcorrectie

Door het natuurlijk verouderingsproces, maar soms ook erfelijkheid, wordt de ooglidhuid slapper en dunner. Hierdoor kan bij de oogleden een huidoverschot ontstaan. Bij de bovenoogleden wordt huidoverschot zichtbaar door het overhangen van de huid. In eerste instantie is er alleen een extra plooi zichtbaar. Wanneer het verergerd kan de huid zelfs over de wimpers heen hangen waardoor het zien bemoeilijkt wordt. Veel mensen met dit probleem hebben snel last van vermoeide ogen of moeten continu de wenkbrauwen optrekken om beter te kunnen zien. In sommige gevallen wordt de extra huidplooi in de bovenoogleden niet veroorzaakt door huidoverschot, maar door het 'hangen' van de wenkbrauwen of het voorhoofd. In dergelijke gevallen is een wenkbrauwlift of een voorhoofdlift de juiste oplossing. Bij de onderoogleden resulteert huidoverschot in rimpels. In sommige gevallen zijn er zelfs 'zakjes' (wallen) overtollige huid zichtbaar.

Het consult

Tijdens het gratis en vrijblijvende consult informeren de plastisch chirurg en onze consultant u over alles wat u dient te weten van de behandeling. Uw medische achtergrond, gezondheid en/of medicijngebruik, uw wensen en verwachtingen worden uitvoerig besproken. Aan de hand van al deze gegevens stellen zij een vakkundige, op maat gemaakte indicatiestelling samen. Vervolgens ontvangt u naast een prijsindicatie ook aanvullende informatie over de behandeling.

De techniek

Bovenooglid correctie
De techniek van deze correctie bestaat in eerste instantie uit het verwijderen van huidoverschot. Soms is het echter ook nodig het teveel aan uitpuilend vet te verwijderen. Het litteken ligt in de natuurlijke arcadeboog en is vrijwel niet zichtbaar.

Onderooglid correctie huid verwijdering (huidresuctie):
Bij deze techniek verwijdert de chirurg door middel van een incisie onder de wimperrand een stripje overtollige huid.

Onderooglid correctie huid verwijdering (huidresuctie) met aanpassen vetpockets:
Hier combineert men huidresectie met het aanpassen van de drie vetpockets aan de onderzijde van de oogkas. Door externe factoren en het verstrijken van de jaren verslapt het vlies die deze pockets op zijn plaats houdt. Hierdoor ontstaat een vetuitstulping en wordt er extra vocht aangetrokken.

Onderooglid correctie uitgebreid met laterale ooglidverstrakking of wanglift:
Het onderooglid kan dusdanig verslapt en uitgezakt zijn dat de standaard ooglidcorrectie gecombineerd dient te worden met een ooglidverstrakking (canthopexie) of een cheeklift (wanglift).
Bij canthopexie wordt het buitenste peesje van het ooglid aangespannen. Bij een cheeklift wordt door middel van een daarvoor speciaal gemaakte onderhuidse opening wangweefsel gelift en op de oorspronkelijke plaats aan de zijkant onder het oog vastgemaakt.

Het litteken van een onderooglid correctie ligt net onder de wimperrand, doorlopend in een kraaienpootje naar opzij. Op termijn zijn de littekens nauwelijks meer zichtbaar.

De behandeling

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en wordt eventueel aangevuld met een kalmeringstabletje. De ingreep duurt gemiddeld 1 à 2 uur.

Mogelijke bijwerkingen

  • Vanwege de zwelling komt het soms voor dat u uw ogen de eerste tijd na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten.
  • U kunt last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.
  • Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Meestal duurt het een aantal weken tot maanden voor dit helemaal over is.
  • In zeldzame gevallen kan een zogenaamde epitheelcyste (een holte met vocht) ontstaan in het litteken. Deze cyste kan chirurgisch worden verwijderd.
  • Als de oogleden na de behandeling niet geheel symmetrisch zijn, kan een correctieve behandeling soms uitkomst bieden.

Na de behandeling


Na een ooglidcorrectie kunnen de oogleden vooral tijdens de eerste week blauw en gezwollen zijn. Het komt echter bijna nooit voor dat dit zo ernstig is dat u niets meer ziet. Dikwijls zakt een bloeduitstorting van de bovenoogleden naar de onderoogleden, zelfs wanneer daar geen operatie heeft plaatsgevonden. Doorgaans mogen de hechtingen er na één week uit. U mag na de behandeling meteen naar huis maar u bent niet in staat zelf te rijden.

Het resultaat

Een restzwelling kan langdurig blijven bestaan waardoor het definitieve resultaat pas na ongeveer drie maanden zichtbaar is. In de meeste gevallen kan men enkele jaren genieten van het resultaat van een ooglidcorrectie. Indien de huid en de spier rondom het oog verder verslappen kan een nieuwe correctie nodig zijn.

De behandelend arts

Een ooglidcorrectie wordt bij ons te allen tijde uitgevoerd door één van onze ervaren en deskundige plastisch chirurgen. Aangesloten bij de Nederlandse of Belgische vereniging voor plastische chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; telefoonnummer 040-295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.