Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Noord-Holland:
 

Dr. Leo Peter van der WeijEsthetische plastische chirurgie Dr. Leo Peter van der Weij

Ooglidcorrectie


Ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Overhangende oogleden en wallen onder de ogen kunnen iemand al snel een vermoeid, triest en ouder uiterlijk geven. Meestal is dit soort problemen het gevolg van ouder worden, maar ze komen ook voor bij jonge mensen. Een ooglidcorrectie, waarbij overtollig huid- en vetweefsel van de boven- en onderoogleden verwijderd wordt, kan hierin verbetering brengen. Bovendien vallen de kosten van een ooglidcorrectie vaak erg mee.

Een ooglidcorrectie kan gecombineerd worden met andere ingrepen om een optimaal esthetisch resultaat te verkrijgen. Soms gaan overhangende bovenoogleden bijvoorbeeld gepaard met een laagstand van de wenkbrauwen. Dat kan opgelost worden met endoscopische voorhoofdslifting. Kraaienpootjes of fijne rimpels rondom de ogen kunnen worden verzacht door een BOTOX-behandeling. Dr. Van der Weij is zeer ervaren en gespecialiseerd in het uitvoeren van deze technieken. Hierdoor kan hij samen met u de juiste keuzes maken en u meer vertellen over de prijs van een ooglidcorrectie.

Overweging noodzaak en kosten ooglift

U kunt een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie zijn, indien u voldoet aan één of meer van de volgende voorwaarden:

  • Teveel aan huid die over de natuurlijke plooi van uw bovenste ooglid hangt
  • Losse huid die over uw oogleden hangt en uw gezichtsveld beperkt
  • Een “opgeblazen” voorkomen van uw bovenoogleden die u een vermoeide blik geven
  • Overtollige huid en fijn, “crêpepapier type” rimpels van de onderste oogleden
  • Wallen en donkere kringen onder uw ogen

De meeste mensen die een dergelijke ingreep overwegen, vinden hun gezichtskenmerken niet meer corresponderen met hoe ze zich voelen. Ze zoeken een oplossing om er weer frisser en minder vermoeid uit te zien. Vaak vinden zij de kosten van een ooglidcorrectie niet opwegen tegen de operatie zelf.

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw aangezicht. Een uitgebreid consult helpt Dr. Van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen, en te bepalen of deze redelijkerwijs kunnen worden bereikt. Dr. Van der Weij luister naar de verwachtingen die u heeft betreffende de ingreep. Hij geeft antwoord op al uw vragen. En u mag ervan uitgaan dat hij u helpt met het maken van een goed geïnformeerde beslissing, die leidt tot de verbetering die u wenst. Dr. Van der Weij zal uw medische geschiedenis afnemen en uw aangezicht verder onderzoeken. Tijdens dit onderzoek zal hij uw botstructuur, onderliggende huidstructuur, de dikte van de huid, textuur, de elasticiteit en de omvang van de rimpels en plooien beoordelen. Deze informatie gebruikt hij om een persoonlijk chirurgische plan voor u op te stellen. Ook worden er foto’s gemaakt.

Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om aan Dr. Van der Weij aan te geven wat uw wensen zijn aangaande uw ooglidcorrectie. Daarna informeert hij wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke mogelijke risico’s en complicaties er zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na de ingreep en over de kosten van een ooglidcorrectie. De prijs kan namelijk van persoon tot persoon variëren. De operatie kan onder lokale of sedatie anesthesie plaatsvinden. Dr. Van der Weij zal u het verschil uitleggen.

Hoe zal Dr. Van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een ooglidcorrectie?

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr. Van der weij te overleggen. Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan, zoals eerdere operaties in uw aangezicht, en medicijnen die u momenteel inneemt. Hij zal willen weten of u allergieën heeft, vooral als deze invloed hebben op uw ogen. Hij kan vragen of u contactlenzen draagt. Het is belangrijk dat u tijdens uw consult volledige informatie verstrekt. Dr. Van de Weij stelt eerlijkheid zeer op prijs. Ooglidcorrectie ingrepen zijn en blijven immers chirurgische ingrepen, waarbij geen overbodige risico’s genomen mogen worden.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals Aspirine, kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt tijdens uw consult extra preoperatieve instructies van ons mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. Van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie.

Een ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie. Tot slot dient u zich van te voren goed te realiseren wat de kosten van een ooglidcorrectie zijn en of u die prijs wilt betalen voor een beter uiterlijk.

De dag van de operatie

Het doel van Dr. Van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie geschiedt in dagbehandeling. Voor de operatie bespreekt Dr. Van der Weij nogmaals de operatieprocedure met u. Hij tekent dan uw ogen af conform het operatieplan. Tijdens het consult heeft u samen met Dr. Van der Weij alle details en wensen besproken en is duidelijk afgesproken of het een boven- of een onderooglidcorrectie betreft of een combinatie van beide. Tevens is afgesproken of de operatie onder lokale verdoving of onder een roesje wordt uitgevoerd.

Begonnen wordt met de bovenste oogleden, door via een insnijding rondom de natuurlijke plooi van het ooglid overtollig vet te verwijderen. Daarna worden de spieren ingekort en overtollige huid weggenomen. Na het vrijmaken en het weghalen van de overtollige huid wordt deze weer gehecht.

Optie: Weefsellijm Tissucol

Op deze huid staat spanning omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen, ontstaat het risico dat de littekens minder mooi kunnen genezen. Daarom maakt Dr. Van der Weij graag gebruik van de weefsellijm Tissucol. Door het gehele losgemaakte wondgebied onder de huid, voor het hechten, eerst vast te lijmen met de weefsellijm Tissucol op het onderliggende weefsel, komt er minder spanning op de hechtingen te staan en geneest het litteken zichtbaar mooier. De incisie wordt ook na gebruik van de weefsellijm gesloten met één fijne hechting. De procedure wordt vervolgens herhaald bij de onderste oogleden na een incisie in de onderste wimperlijn.

Bij sommige patiënten zal een transconjunctale blepharoplastiek gedaan worden: het verwijderen van vetophopingen onder de ogen. Hierbij wordt geen extra huid of spier verwijderd, maar via een incisie onder het onderste ooglid alleen het overtollige vet. De incisie wordt gesloten met één fijne hechting.

Een bovenooglidcorrectie duurt meestal dertig minuten. Een combinatie ongeveer een uur, afhankelijk van of er een transconjunctivale blepharoplastiek wordt uitgevoerd. Informeert u bij een combinatie ook naar de eventuele bijkomende kosten voor de ooglidcorrectie.

Het herstel

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen verzorgen u daar. De oogleden worden gekoeld met koude kompressen. Zo wordt de zwelling zo snel mogelijk tegengegaan. Wanneer Dr. Van der Weij u gecontroleerd heeft, kunt u meestal snel na de ingreep weer naar huis.

Na de ingreep kunt u enige zwelling en blauwe plekken hebben. U bespoedigt het herstel hiervan door de eerste twee dagen na de ingreep de oogleden te koelen en ‘s avonds in bed met een extra kussen hoger te liggen. U kunt het best de eerste week na de ingreep drukverhogende momenten, zoals bukken en tillen, zoveel mogelijk vermijden. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd.

Hervatten dagelijkse activiteiten

Hoewel het soms enkele dagen duurt voordat u uw normale activiteiten na uw ooglidcorrectie weer kunt hervatten, is het voor uw herstel van belang dat u blijft bewegen. Iedereen herstelt op een andere manier, maar na een ooglidcorrectie is het vaak mogelijk om terug te keren naar het werk binnen een paar dagen of een week, afhankelijk van de aard van de activiteiten die nodig zijn op uw werk. Fysieke activiteit dient vermeden te worden voor tenminste 6 weken na de operatie.

Optimale wondgenezing

Na de eerste week is werken meestal geen probleem. Eventuele contactlenzen kunt u zeker twee weken niet dragen, dus zorgt u ervoor dat u een bril achter de hand heeft. Onbeschermde blootstelling aan zonlicht is in de eerste paar maanden niet goed en het gebruik van een sunblock wordt geadviseerd. Ook alcoholgebruik en roken moeten vermeden worden, totdat de genezing voltooid is. Binnen 3 tot 4 weken na uw ooglidcorrectie zullen huid verkleuringen en zwellingen geleidelijk verdwijnen en zal alles weer normaal aanvoelen.

Risico’s

Net als bij elke andere operatie kunnen zich bij een ooglidcorrectie complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden, of er kan een infectie optreden. Ooglidcorrecties zijn over het algemeen zeer veilig. Eventuele problemen, zoals wazig zien, zijn meestal van tijdelijke aard. Echter, aan elke chirurgische procedure zijn risico’s verbonden. Het merendeel van de kleine complicaties, zoals wazig zien, zijn tijdelijk en verdwijnen tijdens het genezingsproces. Het strikt opvolgen van de instructies en stoppen met roken vermindert het risico op complicaties en versnelt het genezingsproces.

De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden. Een gestoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken. U zult zien dat uw verwachting uitkomt, als deze tenminste realistisch was. U zult er frisser en jeugdiger uitzien. Een ooglidcorrectie zal uzelf enige moeite kosten, maar het resultaat zal u verbluffen.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw ooglidcorrectie. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr. Van der Weij of één van zijn medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de behandeling en de kosten van de ooglidcorrectie.

Extra informatie:

Tissucol

In 2008 is Tissucol 30 jaar op de markt. Tissucol is een zogenaamde tweecomponentenlijm ofwel ‘fibrin sealant’ die wordt gebruikt tijdens chirurgische ingrepen. Dit biologische product heeft meerdere eigenschappen, variërend van het stoppen ven kleine bloedinkjes tot het plakken van weefsel en het water- en luchtdicht maken(sealen). De twee componenten die de lijm bevat zijn de twee componenten van het stollingsstelsel namelijk: trombine en fibrinogeen. Door het samenkomen van deze twee componenten tijdens de operatie ontstaat het natuurlijke proces van fibrinevorming. Van dit stollingproces wordt gebruik gemaakt om mee te lijmen.

Waarom maakt Dr. Van der Weij gebruik van deze weefsellijm?

Na het vrijmaken en het weghalen van de overtollige huid wordt deze weer gehecht. Op deze huid staat spanning omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen ontstaat het risico dat de littekens minder mooi kunnen genezen. Indien je het gehele losgemaakte wondgebied onder de huid, voor het hechten, eerst vastlijmt op het onderliggende weefsel, komt er minder spanning op de hechtingen te staan en geneest het litteken zichtbaar mooier.

Tissucol heeft nog meer voordelen
De lijm zorgt ook voor:

  • Een goede hemostase, dit wil zeggen: kleine bloedinkjes worden gestopt waardoor je minder kans hebt op nabloedingen.
  • Het luchtdicht lijmen van het wondgebied, waardoor er minder weefselvocht (oedeem) ontstaat, wat een beter herstel en sneller eindresultaat geeft. Zo krijgen bijna al zijn clienten na een face-halslift of S-lift geen drains of drukverband meer.

Een sneller herstel, u oogt minder blauw na de ingreep en het cosmetisch eindresultaat is mooier


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Dr. Leo Peter van der Weij.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.