Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Oost-Vlaanderen:
 

Coupure Centrum voor Plastische ChirurgieEen huis van vertrouwen Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

Ooglidcorrectie


Ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij het bekijken van een gelaat zijn het de ogen die de eerste en ook de meeste aandacht krijgen. Blepharoplastie is de samenvattende term voor de heelkundige ingrepen die uitgevoerd worden ter correctie van verouderingsverschijnselen aan de oogleden.

Het is een van de meest populaire plastisch chirurgische ingrepen. Enerzijds is dat omdat het ooglid een van de eerste plaatsen is in het gezicht waar veroudering zichtbaar wordt, anderzijds omdat correctie ervan in de meeste gevallen eenvoudig is en men er vrij snel van herstelt.

Een blepharoplastie kan uitgevoerd worden op de bovenste en onderste oogleden tegelijk, maar even vaak worden de bovenste en de onderste oogleden afzonderlijk behandeld. De ingreep maakt ook vaak deel uit van een meer uitgebreide ingreep zoals een MACS-lift of schaaflaser behandeling. De voorbijgaande opzetting van bovenste en onderste oogleden bij uitgesproken vermoeidheid, hooikoorts, verkoudheden, etc. kan niet door een chirurgische ingreep gecorrigeerd worden. Alleen afwijkingen die niet verdwijnen in de loop van de dag en in alle omstandigheden aanwezig blijven komen in aanmerking voor een blepharoplastie.

De bovenste oogleden

Aan het bovenste ooglid doet zich meestal een verslapping van de huid van het ooglid voor, die geleidelijk aan op de wimpers gaat neerhangen en in sommige gevallen over de ooglidrand. De blik krijgt daardoor geleidelijk aan een vermoeide, onfrisse uitstraling, iets waar de patiënten vaak op gewezen worden door hun omgeving. Bij vrouwen brengt het bovendien problemen mee bij het maquilleren: een vaak gehoorde klacht is dat eyeliner of mascara een afdruk geeft op de overhangende ooglidhuid, zodat een dubbele lijn ontstaat.

Ook subjectief kan dit huidoverschot een gevoel van vermoeidheid geven, en wel doordat het gewicht van de huid het openen van de oogleden continu bemoeilijkt, of doordat de huid zover over de ooglidrand hangt dat het zicht naar boven en buiten belemmerd wordt. Als reactie hierop gaat men voortdurend probeert de oogleden wijder te openen door de wenkbrauwen op te trekken, wat vaak resulteert in uitgesproken dwarse groeven in het voorhoofd. Daarom is het probleem van voorhoofdsrimpels eenvoudig op te lossen door het wegnemen van het huidoverschot van het bovenste ooglid, een 'bovenste blepharoplastie'.

In de meeste gevallen zijn de oogleden ook enigszins opgezet. Dat komt doordat het vet van de oogkas bij het verouderen geleidelijk naar buiten gaat puilen door verweking van het vliesje dat het vet op zijn plaats moet houden. Bij een bovenste blepharoplastie worden de twee problemen tegelijk aangepakt: de overtollige huid wordt verwijderd en het uitpuilende vet wordt gelijk getrimd met de rand van de oogkas. Het resultaat is een jongere, frisse blik, vaak een meer ontspannen voorhoofd en ook subjectief een minder vermoeid gevoel.

De onderste oogleden

Wat de onderste oogleden betreft, is de belangrijkste klacht het voorkomen van walletjes, het pafferig uitzicht door het uitpuilen van het vet van de oogkas. Dat fenomeen kan zich soms reeds op jonge leeftijd voordoen, en een familietrek zijn, die het gevolg is van een weekheid van de structuren die het vet binnen de oogkas moeten houden. In dat geval kan het overtollige vet heel eenvoudig weggenomen worden aan de binnenkant van het ooglid, zonder dat uitwendig een sneetje zichtbaar is.

Bij het ouder worden doet zich aan de onderste oogleden echter vaak ook een verslapping voor van de huid, en van de ophanging van het ooglid. Zoals bij het bovenste ooglid moet er dan enkele millimeter huid verwijderd worden en moet de ophanging van het ooglid verstevigd worden.

Daarvoor zijn verschillende technieken mogelijk, waaruit uw plastisch chirurg zorgvuldig die zal selecteren die voor u het meest geschikt is.

Het resultaat van een onderste-ooglidcorrectie is – net als bij de bovenste blepharoplastie – een minder vermoeide, minder pafferige blik en een strakkere huid van het onderste ooglid. In sommige gevallen zal het volstaan om het vet aan de binnenkant van het ooglid te trimmen en kunnen fijne huidrimpeltjes behandeld worden met de Erbiumlaser.

 


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.