A KliniekenA Klinieken topklinieken voor plastische en cosmetische chirurgie A Klinieken

BorstenGezichtHuid en LaserInjectablesLichaam

Zonbeschadigde Huid


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij ACCZ A | A Klinieken wordt er gewerkt met de Alpha hydroxy acids (AHA) glycolzuur en salicylzuur. Uit studies is gebleken dat AHA zuren de eigenschap hebben dat ze vocht in de huid kunnen binden. Ook stimuleren ze de aanmaak van elastine en collageenvezels. Verder zorgen ze ervoor dat de tussencelstof in de hoornlaag opgelost wordt waardoor de overtollige hoorncellen afschilferen en een verfrissing van de huid optreed. Ook oppervlakkig donker verkleurde huidcellen zullen afschilferen waardoor oppervlakkige pigmentvlekjes kunnen verbleken. Het meest toegepaste AHA voor huidverbetering is glycolzuur. Door de kleine molecuulgrootte kan deze het snelst door de huid worden opgenomen. Het is effectief maar kan door de grote indringdiepte irriteren op beschadigde huid. Daarom is glycolzuur voornamelijk geschikt voor de verouderde of droge huid. Voor de vette huid of  acne huid is salicylzuur beter geschikt. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt daardoor diep in de poriën.

Wie komt er in aanmerking voor een peeling behandeling

De oppervlakkige peeling is geschikt voor behandeling van een grauwe, droge en verhoornde huid. Tevens kan de oppervlakkige peeling goed ingezet worden bij een acne huid, een huid met verstopte poriën, een rokershuid, een vette huid en bij lichte huidbeschadiging door de zon.

Wie komt er niet in aanmerking voor een peeling behandeling?

U komt niet in aanmerking voor een peelingbehandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloid), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandeling indien u minder dan 6 maanden geleden gestopt bent met  het  innemen van isotretinoine (Roaccutane).

Consult peeling

Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor behandeling met een oppervlakkige peeling. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met een oppervlakkige peeling, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de peeling

Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser / IPL behandelingen in het te behandelen gebied zijn ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een huid met zonnebrand kan niet behandeld worden.

De peelingbehandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Daarna zal de huidtherapeut de peeling aanbrengen op u gezicht zodat deze kan inwerken. Door de inwerking ontstaat een licht tintelend gevoel. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.

Na een oppervlakkige peeling behandeling.

Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen

enkele uren weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid

extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Resultaat van de oppervlakkige peeling

Na behandeling met de oppervlakkige peeling zal uw huid een mooiere teint hebben, meer vocht vasthouden, minder onzuiverheden bevatten, gladder ogen en zachter aanvoelen. Deze behandeling kan goed gecombineerd worden met een Emerge of huidverbeterende GentleMax Pro laserbehandeling voor een optimaal resultaat.

Gemiddeld aantal oppervlakkige peelingbehandelingen

Na één behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen in kuurverband om de 10 tot 15 dagen.

Mogelijke risico’s en complicaties van een oppervlakkige peelingbehandeling

Behandeling met een oppervlakkige peeling geeft weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op het ontstaan van littekens en hyperpigmentatie. Indien één van deze bijwerkingen bij u optreedt, dient u altijd contact met ons op te nemen.

Oppervlakkige peelingbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars

De vergoeding van behandeling met een oppervlakkige peeling  is per zorgverzekeraar verschillend. Meestal is vergoeding alleen mogelijk bij een acne behandeling. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.


Ontvang gratis een brochure over Zonbeschadigde Huid van A Klinieken.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.