Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Utrecht:
 

A KliniekenA Klinieken topklinieken voor plastische en cosmetische chirurgie A Klinieken

BorstenGezichtHuid en LaserInjectablesLichaam

Ooglidcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

bovenoogleden

Het is een oplossing met een natuurlijk resultaat voor bijvoorbeeld een te slappe huid van de bovenoogleden. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. Ten gevolge van het minder elastisch worden van de huid kunnen de oogleden slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden kan dit ertoe lijden dat een plooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijker wordt.
Hoewel rimpelvorming tot het normale verouderingsproces behoort, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Wie komt er voor een ooglidcorrectie van de bovenoogleden in aanmerking?

Of een ooglidcorrectie van de bovenoogleden een oplossing kan bieden wordt bij iedere patiënt individueel bekeken. Leeftijd speelt geen rol van betekenis.

Zogeheten kraaienpootjes verdwijnen door deze operatie overigens niet. Deze zijn eventueel aanvullend met een spierverzwakker te behandelen, natuurlijk alleen indien u dit wenst.

Indien u ook klachten heeft over het zien, tranen, of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste gesprek met uw plastisch chirurg te melden.
Huidoverschot als gevolg van het ouder worden en ook bij aanleg voor deze aandoening worden de oogleden slapper en dunner. De huid van de bovenoogleden gaat dan overhangen. U krijgt het gevoel dat men constant de wenkbrauwen moet optrekken om beter te kunnen zien. Daardoor zijn de ogen vaak sneller vermoeid. Indien er sprake is van een duidelijke mate van verzakking van het voorhoofd en dientengevolge ook van de wenkbrauwen is het vaak raadzaam om in plaats van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden van de bovenoogleden een wenkbrauwlift te laten verrichten.
Soms is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten doen. Uw plastisch chirurg kan u heel goed uitleggen wanneer dit het geval is. Ook indien u tegelijk een onderooglidcorrectie van de bovenoogleden overweegt kunt u dit het beste bespreken met uw plastisch chirurg.

Verwachtingen na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor aangewezen patiënt uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Wees realistisch in uw verwachtingen. Tracht deze goed op een rijtje te zetten en bespreek ze vooraf met uw plastisch chirurg. De plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren heeft een zeer ruime ervaring met deze ingreep.

Voor de ingreep van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

De ingreep vindt in principe onder lokale verdoving plaats. U kunt dan voor de ingreep gewoon eten en drinken. Alleen als onder algehele verdoving geopereerd wordt, moet u nuchter zijn, dat wil zeggen 6 uur voorafgaand aan de operatie niets eten en/of drinken.
Als u medicijnen neemt die "het bloed dunner maken" zoals Marcoumar, Sintrom (Sintromitis), of Aspirine (Acetylsalicylzuur), moet u dit van te voren aan uw plastisch chirurg melden. Dit omdat deze medicijnen dienen namelijk, na toestemming van de voorschrijvende dokter, gestaakt te worden voor de operatie.
Zorgt u ervoor dat u voor de ingreep absoluut geen make-up gebruikt, ook geen dagcrème. U dient al uw sieraden, horloge en piercings voor de operatie af te doen.
Verder adviseren wij u twee dagen voor tot twee dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen. Een half uur voor de ingreep adviseren wij u om 2 tabletten van 500mg Paracetamol (geen Aspirine!!!) te nemen.

Indien u erg zenuwachtig bent kunnen we u eventueel aan het begin van de operatie een rustgevend medicament geven. De ingreep zal qua duur ongeveer een half tot een uur voor een paar oogleden, bedragen.

Beschrijving van de operatie van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Vooraf wordt in staande of zittende positie door uw plastisch chirurg exact bepaald hoeveel er aan huidoverschot bij u aanwezig is. Hij tekent dit af met een watervaste stift. Vervolgens komt u liggen op de behandelstoel en wordt het gehele gezicht gepoetst met een soort zeepoplossing die niet brand op uw huid of in de ogen. Hierna komen er steriele doekjes om het haar en in de hals. U mag dan niet meer aan uw gezicht komen met uw handen.
Vervolgens zet de plastisch chirurg een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het bovenooglid verdoofd. De prikjes gebeuren met het kleinste naaldje wat er bestaat. De gebruikte verdovingsvloeistof geeft geen branderig gevoel in tegenstelling tot de vloeistof die veelal gebruikt wordt voor het zetten van lokale verdovingen.
Als de oogleden verdoofd zijn voelen ze dik en gezwollen aan. Dit is ook het geval omdat er veel verdovingvloeistof in uw oogleden is gespoten. De verdoving werkt meteen. Na het omsnijden van het overschot aan huid wordt het stukje huid met een soort laserachtig apparaatje verwijderd. Dit om alle bloedvaatjes direct dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen eigenlijk nul geworden.
Omdat het vaak nodig is voor een zeer fraai cosmetisch resultaat zal er ook wat overtollig vet, in de middelste ooghoeken, worden verwijderd. Hierna wordt het verslapte deel van de kringspier van het oog strakker gemaakt in verticale en horizontale richting. Ook wordt de bovenooglidslagplooi dusdanig geaccentueerd dat u weer een jonge oogopslag krijgt.
Na controle of de wond helemaal droog is wordt er begonnen met hechten. Hiervoor wordt een heel dun zeer geavanceerd hechtdraadje gebruikt die niet zal opzwellen in de wond. Het litteken valt precies in de oogplooi en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar.
De hechtingen worden afhankelijk van uw situatie, maar meestal na ongeveer 7 dagen verwijderd. Door op deze wijze te werk te gaan, zal het litteken vrijwel onzichtbaar genezen. De pijn na de operatie is zeer gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig.
Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt soms tegelijkertijd met de ooglidcorrectie van de onderoogleden gedaan. Hierbij kan het nodig zijn om zowel de huid, de onderliggende spier en het vetweefsel te corrigeren. De insnijding wordt dicht onder de wimperlijn gedaan, zodat ook deze littekens vrijwel onzichtbaar zijn. Het resultaat is over het algemeen spectaculair en heeft een duidelijk verjongend effect op de gezichtsuitdrukking.

Wat gebeurt er na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

U gaat naar huis met kleine steristrips op de wondjes. Om zo veel mogelijk zwelling tegen te gaan, kunt u het beste direct na de ingreep tot zoveel mogelijk koelen totdat u naar bed gaat.
Wij adviseren u te koelen met diepvriesdoperwten, waarvan u 2 a 3 eetlepels in een plastic boterhamzakje doet. Legt u op beide ogen een zakje, maar zorg er altijd voor dat u een gaasje of tissue tussen het diepvriesproduct en uw huid doet. Direct contact tussen uw huid en het ijskoude product moet worden vermeden.
U mag van ons in ieder geval geen auto besturen en we raden u aan om direct te starten met het koelen, dus raden wij u aan om te regelen dat u door iemand thuisgebracht wordt.
Het gebied rondom de ogen zal gezwollen en branderig aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw. En de blauwe plekken kunnen enige tijd blijven. Meestal zijn ze na een week veelal weg.
Zodra de hechtingen zijn verwijderd, mag er ook weer make-up gebruikt worden. Het is mogelijk, dat u na de ingreep tijdelijk last heeft van 'droge' ogen of ogen die wat overgevoelig zijn voor licht, maar dit is van tijdelijke aard.

Complicaties na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Mogelijke complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen maar zelden voor. Als U na een operatie aan de bovenoogleden ernstige pijn krijgt in of rondom het oog, of het gezichtsvermogen van een van de ogen minder wordt in de eerste uren na de operatie, dient u direct de plastisch chirurg te waarschuwen. Er is dan mogelijk sprake van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden. Deze situatie is extreem zeldzaam.

Ooglidcorrectie van de onderoogleden

Algemeen over een ooglidcorrectie van de onderoogleden

Het is een oplossing voor de wallen en/of een overschot aan huid met een natuurlijk resultaat. Een ooglidcorrectie van de onderoogleden is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving.
Bij een ooglidcorrectie van de onderoogleden gaat het vaak om de bekende wallen. Ze zijn vooral bij lichtval van boven of opzij zichtbaar, door de schaduwwerking van het invallende licht. De wallen worden meestal veroorzaakt door het uitbollen van vet, dat zich rond het oog in de oogkas bevindt. Tijdens een ooglidcorrectie van de onderoogleden wordt wat van dit vet verwijderd of teruggeduwd.

Huidoverschot van de onderoogleden

Ten gevolge van het minder elastisch worden van de huid kunnen de onderoogleden slapper worden en uitzakken. Hoewel rimpelvorming tot het normale verouderingsproces behoort, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Een ooglidcorrectie van de onderoogleden kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.
Indien er sprake is van donkere kringen onder de ogen kan deze verkleuring het gevolg zijn van een erg dunne huid en weinig onderhuids vetweefsel, zodat de onderliggende spier donker doorschijnt. Heb er sprake van een huid met een donker pigment, dan kan een "teveel aan huid" in het onderooglid ook een donkere verkleuring geven. Behandeling van een dunne huid is eigenlijk niet goed mogelijk. Bij donkere kringen door een "teveel aan huid" kan de huid worden verwijderd. 

Wie komt er voor een ooglidcorrectie van de onderoogledenin aanmerking?

Of een ooglidcorrectie van de onderoogleden een oplossing kan bieden wordt bij iedere patiënt individueel bekeken. Leeftijd speelt geen rol van betekenis. Zogeheten kraaienpootjes verdwijnen door deze operatie overigens niet. Deze zijn eventueel aanvullend met Botox te behandelen, natuurlijk alleen indien u dit wenst. Indien u ook klachten heeft over het zien, tranen, of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste gesprek met uw plastisch chirurg te melden.
Als gevolg van het ouder worden en ook bij aanleg voor deze aandoening worden de oogleden slapper en dunner. Soms is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten doen met een bovenooglidcorrectie van de onderoogleden . Uw plastisch chirurg kan u heel goed uitleggen wanneer dit het geval is. 

Verwachtingen van een ooglidcorrectie van de onderoogleden

Een ooglidcorrectie van de onderoogleden biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor aangewezen patiënt uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Wees realistisch in uw verwachtingen. Tracht deze goed op een rijtje te zetten en bespreek ze vooraf met uw plastisch chirurg. De plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren heeft een zeer ruime ervaring met deze ingreep. 

Voor de ingreep van een ooglidcorrectie van de onderoogleden

De ingreep vindt in principe onder lokale verdoving plaats. U kunt dan voor de ingreep gewoon eten en drinken. Alleen als onder algehele verdoving geopereerd wordt, moet u nuchter zijn, dat wil zeggen 6 uur voorafgaand aan de operatie niets eten en/of drinken.
Als u medicijnen neemt die "het bloed dunner maken" zoals Marcoumar, Sintrom (Sintromitis), of Aspirine (Acetylsalicylzuur), moet u dit van te voren aan uw plastisch chirurg melden. Dit omdat deze medicijnen dienen namelijk, na toestemming van de voorschrijvende dokter, gestaakt te worden voor de operatie.

Zorgt u ervoor dat u voor de ingreep absoluut geen make-up gebruikt, ook geen dagcrème. U dient al uw sieraden, horloge en piercings voor de operatie af te doen. Verder adviseren wij u twee dagen voor tot twee dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen.
Een half uur voor de ingreep adviseren wij u om 2 tabletten van 500mg Paracetamol (geen Aspirine!!!) te nemen. Dit zorgt ervoor dat u nog minder pijn zult voelen tijdens de ingreep. Indien u erg zenuwachtig bent kunnen we u eventueel aan het begin van de operatie een rustgevend medicament geven. De ingreep zal qua duur ongeveer een half tot een uur voor een paar oogleden, bedragen. 

Beschrijving van de operatie van een ooglidcorrectie van de onderoogleden

Vooraf wordt in staande of zittende positie door uw plastisch chirurg exact bepaald hoeveel er aan huid- en/of vetoverschot bij u aanwezig is. Hij tekent dit af met een watervaste stift. Vervolgens komt u liggen op de behandelstoel en wordt het gehele gezicht gepoetst met een soort zeepoplossing die niet brand op uw huid of in de ogen. Hierna komen er steriele doekjes om het haar en in de hals. U mag dan niet meer aan uw gezicht komen met uw handen.
Vervolgens zet de plastisch chirurg een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het onderooglid verdoofd. De prikjes gebeuren met het kleinste naaldje wat er bestaat. De gebruikte verdovingsvloeistof geeft geen branderig gevoel in tegenstelling tot de vloeistof die veelal gebruikt wordt voor het zetten van lokale verdovingen.
Als de onderoogleden verdoofd zijn voelen ze dik en gezwollen aan. Dit is ook het geval omdat er veel verdovingvloeistof in uw oogleden is gespoten. De verdoving werkt meteen. Na het insnijden van de huid wordt het vetcompartiment opgezocht. Het overschot aan vetweefsel wordt met een laserachtig apparaatje verwijderd. Dit om alle bloedvaatjes direct dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen eigenlijk nul geworden. Hierna wordt het verslapte deel van de kringspier van het oog strakker gemaakt, zo nodig deels verwijderd en wordt het overschot aan huid verwijderd.
Na controle of de wond helemaal droog is wordt er begonnen met hechten. Hiervoor wordt een heel dun zeer geavanceerd hechtdraadje gebruikt die niet zal opzwellen in de wond. Het litteken valt 1 a 2 mm onder de wimperhaartjes van het onderooglid en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar.
De hechtingen worden afhankelijk van uw situatie, maar meestal na ongeveer 7 dagen verwijderd. Door op deze wijze te werk te gaan, zal het litteken vrijwel onzichtbaar genezen. De pijn na de operatie is zeer gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig.

De ooglidcorrectie van de onderoogleden wordt soms tegelijkertijd met een ooglidcorrectie van de bovenoogleden gedaan. Het resultaat is dan over het algemeen spectaculair en heeft een duidelijk verjongend effect op de gezichtsuitdrukking. 

Wat gebeurt er na de ingreep van een ooglidcorrectie van de onderoogleden

U gaat naar huis met kleine steristrips op de wondjes aan de zijkant van de ogen. Om zo veel mogelijk zwelling tegen te gaan, kunt u het beste direct na de ingreep zoveel mogelijk koelen totdat u naar bed gaat.

Wij adviseren u te koelen met diepvriesdoperwten, waarvan u 2 a 3 eetlepels in een plastic boterhamzakje doet. Legt u op beide ogen een zakje, maar zorg er altijd voor dat u een gaasje of tissue tussen het diepvriesproduct en uw huid doet. Direct contact tussen uw huid en het ijskoude product moet worden vermeden.
U mag van ons in ieder geval geen auto besturen en we raden u aan om direct te starten met het koelen, dus raden wij u aan om te regelen dat u door iemand thuisgebracht wordt.
Het gebied rondom de ogen zal gezwollen en branderig aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw. En de blauwe plekken kunnen enige tijd blijven. Meestal zijn ze na een week veelal weg.
Zodra de hechtingen zijn verwijderd, mag er ook weer make-up gebruikt worden. Het is mogelijk, dat u na de ingreep tijdelijk last heeft van 'droge' ogen of ogen die wat overgevoelig zijn voor licht, maar dit is van tijdelijke aard. 

Complicaties na een ooglidcorrectie van de onderoogleden

Mogelijke complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen maar zelden voor. Te veel huid verwijderen is natuurlijk iets wat niet de bedoeling is en zal indien dit het geval is, moeten worden gecorrigeerd.
Als U na een operatie aan de onderoogleden ernstige pijn krijgt in of rondom het oog, of het gezichtsvermogen van een van de ogen minder wordt in de eerste uren na de operatie, dient u direct de plastisch chirurg te waarschuwen. Er is dan mogelijk sprake van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden. Deze situatie is echter extreem zeldzaam!
U KRIJGT ALTIJD EEN SPOEDNUMMER MEE WAARMEE WIJ 24 UUR PER DAG EN 7 DAGEN PER WEEK VOOR U BEREIKBAAR ZIJN!


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van A Klinieken.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.